Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povezanost gospodarstva i akademske zajednice

Kroz Transportikum do mogućnosti posla u vodećim hrvatskim tvrtkama

Fakultet prometnih znanosti
20.05.2022.
u 12:31

Pobjednički timovi dobili su zaslužene novčane nagrade od 3000 kuna po partneru kao i mogućnost stručnog usavršavanja u tvrtkama za koje su izradili rješenj

Na Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu održan je svečani završni događaj projekta Transportikum koji se od 2015. godine organizira u suradnji fakulteta i partnera iz gospodarstva. Transportikum je natjecanje studenata u rješavanju praktičnih problema iz realnog sektora koje su izabrali studentski timovi formirani od studenata preddiplomskog i diplomskog studija Promet te Inteligentni transportni sustavi i Logistika. Projektu su se ove godine pridružili vodeći hrvatski gospodarstvenici kao što su Hrvatska Lutrija, Hrvatska pošta, INA – Industrija nafte i Podravka.

Ovim projektom povećavaju se studentske kompetencije kroz izradu projektnih zadataka i snalaženje u realnim problemima tijekom realizacije tehnoloških procesa, a studenti projektom uče surađivati i raditi u timu. Svrha projekta je prepoznati koje su potrebe gospodarstva te im različitim zadacima, izazovima i simulacijama predstaviti kompetencije studenata i omogućiti studentima da aktivno primjenjuju znanje stečeno tijekom studiranja.

Gospodarstvenici s druge strane dobivaju uvid u razinu znanja studenata te nekoliko različitih rješenja određenih izazova u svojim sustavima. Na ovaj način partnerima se pruža pomoć pri odabiru kvalitetnog kadra, a kroz različite zadatke mogu vidjeti motiviranost, znanje, kreativnost, snalažljivost kao i mnoge druge kvalitete uključenih studenata.

Pobjednički timovi dobili su zaslužene novčane nagrade od 3000 kuna po partneru kao i mogućnost stručnog usavršavanja u tvrtkama za koje su izradili rješenja. Nositelj cjelokupnog projekta ispred Fakulteta prometnih znanosti je prof. dr. sc. Jasmina Pašagić Škrinjar koja je voditelj Samostalne katedre za intermodalni transport.

I studenti i gospodarstvo izuzetno su dobro prihvatili projekt kao oblik suradnje jer pruža višestruke koristi svima uključenima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije