Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
investicije

Turizam spremio 2300 projekata za novac iz EU

turisti,plaža,jadransko more,portal
Davor Javorović/PIXSELL
11.02.2013.
u 22:00

Ministarstvo turizma s četiri milijuna kuna pomoći će izradu dokumentacije, a projekti će biti izabrani na novom, skorom natječaju

Više od 2300 turističkih projekata, koji će se natjecati za novac fondova EU, gotovo je završeno. To se dade zaključiti prema odazivu na netom zatvoreni javni poziv Ministarstva turizma da se jave svi iz turizma koji imaju namjeru aplicirati za korištenje strukturnih fondova EU. Inače, 1674 turistička projekta spadaju u javne infrastrukturne, 570 ih je u skupini poslovno-turističke infrastrukture, a 147 projekata odnosi se na ljudske potencijale u turizmu.

Dio prijavljenih projekata gotovo je potpuno spreman za apliciranje, a novi poziv i svojevrstan test spremnosti sektora bit će otvoren u drugoj polovici 2013. Ministarstvo turizma sprema i konkretnu pomoć. Uskoro će biti objavljen natječaj na kojem će izabrani projekti koji također ciljaju fondove EU dobiti financijsku pomoć za pripremu dokumentacije. Za to su spremna četiri milijuna kuna.

>> Šveđani Hrvatsku proglasili hit destinacijom

Komentara 2

KO
koza2
12:20 12.02.2013.

Da nije turizma Dalmacija bi bila gladna....međutim stranci nam kupuju hotele za kunu,zapošljavaju svoju radnu snagu,prodaju svoju hranu,goste dovode preko svojih agencija,koje porez plaćaju u svojim zemljama i na kraju vlasnici hotela dobit opet vraćaju u svoju zemlju...Pa onda je to njihov turizam, ne naš...

Avatar nekakav
nekakav
07:02 12.02.2013.

99% ovih projekata odnosi se na kojekakve muljaže, a s obzirom da je europa puna turističkih kapaciteta, ništa od toga. znam za neke 'projekte' kojima je cilj kupiti što više zemljišta, a to opet ne prolazi. nego, što smo mi sa turizmom? za koga? ima li to ikakvog utjecaja na naš državni proračun? kako to da je prošle godine bilo nekih 5% više gostiju, a učinaka nema, nije se poznalo nigdje, ni na potrošnji, ni na benzinu, prihodima ugostitelja? nitko nije službeno evidentirao neke financijske koristi od većeg broja gostiju. ako toga nema, ne treba nam nikakvi turizam. ovi 'gosti' će i dalje k nama dolaziti sa punim gepekima hrane, kod nas će samo istovariti svoje smeće, platiti smještaj, koristiti sve besplatno. nikakve vajde od njih. a da recimo počnemo naplaćivati plaže, e to bi bio pogodak. samo što bi se najviše bunili domaći gosti, kojih je ionako manje od 5%. al bi s naplatom izbacili te silne srednjoeuropske turiste željne sunca za nula kuna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije