Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nasljeđe Vesne Želježnjak

Tri projekta ispraznila blagajnu

Vesna Želježnjak
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/4
02.06.2016.
u 10:14

Želježnjak odlazi prije isteka mandata jer joj ugovor s Podravkom omogućuje povratak u kompaniju do 28. lipnja

Danas je zadnji dan kako Vesna Želježnjak (SDP) sjedi u fotelji koprivničke gradonačelnice. Dužnost je preuzela nakon što je u veljači 2012. Zvonimir Mršić postavljen za šefa uprave Podravke, a poziciju gradonačelnice napušta prije isteka mandata kako bi mogla konzumirati ugovor s Podravkom, koji joj omogućuje povratak u tvrtku do 28. lipnja.

Nešto više od četiri godine njezina gradonačelnikovanja obilježila su tri velika projekta i jedna afera. Koprivnica je dobila državno Sveučilište Sjever. Izgrađen je velebni spomenik braniteljima, vrijedan 1,3 milijuna kuna. I treće, Grad Koprivnica za 27 milijuna kuna kupio je trgovački centar Pevec, namjeravajući ga preprodati i zaraditi, što se još nije dogodilo. Zbog “vatrogasne afere”, pak, nepravomoćno je osuđena na 11 mjeseci uvjetnog zatvora za lažiranje putnih naloga u vrijednosti oko 5000 kuna. Grad financijski ne stoji dobro, proračun je u višemilijunskom deficitu.

Goran Kovačić, gradski čelnik oporbenog HDZ-a, kaže kako bi Želježnjak dao “srednju ocjenu”. – Najgori potez joj je potpis na ugovoru za kupnju Peveca, ugovoru koji opterećuje nove generacije – rekao je Kovačić. – Kao zamjenik župana mogu reći da su se odnosi između Grada i Županije znatno poboljšali njezinim dolaskom – rekao je Ivan Pal, gradski šef oporbenog HSS-a, napominjući da “neke stvari ne bi odradio kao ona”.

Darko Tetec iz Laburista, koji su u koaliciji s vladajućim SDP-om, V. Želježnjak daje “laganu prolaznu ocjenu” jer nije uveden prirez, a sveučilište je postalo državno. Najžešći kritičar Želježnjak, bivši vijećnik Siniša Bosanac, predvodnik građanske inicijative “Koprivnica kakvu zaslužujemo”, drži da će četverogodišnji mandat biti zapamćen po dugovima ostavljenima budućim generacijama.     

Komentara 3

DU
Deleted user
14:49 02.06.2016.

Da je Podravka u privatnom vlasnistvu, niti jedan vlasnik ne bi drzao radno mjesto nekom cetri godine. Ovako umjesto ekonomije i zdravog razuma, politika vodi glavnu ulogu. Ako se dijele dionice i na taj nacin smanjuje njena vrijednost onda bi visoki menadzment morao odgovarati za kradju drzavne imovine, jer nije u redu da radnik mora za dionicu platiti, a povlasteni menedzeri dobivaju dionice. Steta da Hrvatski radnici nisu kao Francuzi.

Avatar Peterančan
Peterančan
21:09 02.06.2016.

Nije Koprivnica dobila Sveučilište nego ga je peterostruko preplatila, ko zna gdi je sve završavala lova. A spomenik su delali dulje nego bi u nekoj normalnoj sredini trebalo za zgradu od sto katova. I kaj se tiće Pevca, davno je tu trebal uskočiti DORH, USKOK, al oni norcima mažu oći i kopaju po putnim nalozima. Sve je to škola ONO i DSZ. Al, kad "pametni" Koprivničanci vole kumrovčane i redovito im daju glasove, za drugo i nisu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije