Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
efikasniji poslovni sustav

Tri domaće šećerane osnivaju zajedničku tvrtku

šećerana
Maja Santosi/PIXSELL
28.12.2018.
u 14:53

U novom društvu Tvornica šećera Osijek držat će 40 posto udjela, a Viro tvornica šećera i Sladorana zajedno 60 posto

Tri domaće šećerane - Tvornica šećera Osijek, Viro tvornica šećera i županjska Sladorana, izvijestile su u petak o osnivanju zajedničke tvrtke koja će obavljati djelatnosti objedinjene proizvodnje i prodaje šećera na tržištu pod radnim nazivom "Hrvatska industrija šećera".

Tvornica šećera Osijek, Viro tvornica šećera i Sladorana u četvrtak su potpisale ugovor na temelju kojeg će udružiti svoje proizvodne kapacitete, znanje i poslovno iskustvo te zajednički osnovati novo trgovačko društvo koje će obavljati djelatnosti objedinjene proizvodnje i prodaje šećera na tržištu pod radnim nazivom "Hrvatska industrija šećera“, navodi se u priopćenju. 

U novom društvu Tvornica šećera Osijek držat će 40 posto udjela, a Viro tvornica šećera i Sladorana zajedno 60 posto.

Osnovni cilj objedinjavanja hrvatske industrije šećera, kako se ističe, je stvaranje većeg i efikasnijeg poslovnog sustava koji u uvjetima rastuće liberalizacije i pojačane konkurencije na europskom tržištu nakon ukidanja sustava proizvodnih ograničenja, može na ekonomski održiv način konkurirati regionalnim i drugim europskim i globalnim sudionicima na tržištu šećera na kojem djeluje i hrvatska industrija šećera.

Ekonomsko održivo poslovanje hrvatske šećerne industrije, kako se navodi, jamac je očuvanja i nastavka strateški važne proizvodnje šećerne repe u Hrvatskoj. Početak djelovanja na tržištu novog društva, koje će objediniti hrvatsku industriju šećera, podložan je odobrenju skupština osnivača koje će se uskoro sazvati te Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja.

Pogledajte video: Što nam donosi smanjenje PDV-a

Komentara 9

TO
Torpor
17:02 28.12.2018.

Konacno malo pameti. Okrupnjavanjem napadati izvoz.

PA
PainKiller
18:12 31.12.2018.

Bitno da je četvrta uništena poslje rata zbog koristi osječje šećerane.

MU
Mukowsky
19:38 28.12.2018.

Jedini potez koji daje nadu u očuvanje proizvodnje i prerade repe u Hrvatskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije