Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Gospodarstvo

Badel 1862 prije roka isplatio preostale 
obveze u iznosu od 127,8 milijuna kuna

U prvih devet mjeseci 2018. dobit Badela 1862 je oko 42 milijuna kuna
28. prosinca 2018. u 08:43 0 komentara 580 prikaza
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Badel 1862 prije roka je podmirio sve obveze prema vjerovnicima svih skupina po sklopljenoj predstečajnoj nagodbi koja je odobrena prošlogodišnjim pravomoćnim rješenjem, obavijestili su iz kompanije u četvrtak putem Zagrebačke burze.
Ključna za to bila je isplata od 27. prosinca, kad su namirili preostale obveze u iznosu od 127,8 milijuna kuna. Badel je za to koristio četiri izvora financiranja.

Inozemne gospodarske komore Poslovanje u Hrvatskoj Kazniti birokrate koji prekoračuju rokove

Uz novac od dokapitalizacije strateškog partnera – đakovačkog Meteora i prodaje dijela neoperativne imovine sukladno nagodbi, kao dodatne izvore navode vlastita sredstva iz tekuće likvidnosti i profitabilnog poslovanja te dugoročni kredit.
O kolikom je kreditnom zaduženju riječ, tvrtka nije specificirala – tek poručili su da će u daljnjem poslovanju nastaviti provoditi operativno restrukturiranje u cilju osiguranja dugoročne održivosti poslovanja, no čini se da je to kredit od 6,2 milijuna eura (u kunskoj protuvrijednosti) koji je uzet za refinanciranje obveza.

Fabris Peruško Agrokor Peruško: Agrokor posluje bolje nego prije, radimo na profitabilnosti

Prije završne runde namirenja podmirili su cjelokupne obveze prema PSN vjerovnicima do iznosa od 20.000 kuna te ostalim vjerovnicima tri kvartalne rate.
– Tako je u rokovima iz nagodbe otplaćeno ukupno oko 21 milijun kuna obveza te su ukupne obveze društva iz PSN prema vjerovnicima svih skupina, s prvobitnih 148,9 milijuna kuna još u listopadu smanjene na 127,8 milijuna kuna – navodi se u priopćenju.
U prvih devet mjeseci ove godine dobit Badela 1862 iznosila je oko 42 milijuna kuna odnosno za 24 milijuna kuna više nego u istom razdoblju lani. Zadnja cijena dionice je 11,10 kuna, s padom od 19,57 posto.

Adventski ugođaj na jugu
Adventski ugođaj na jugu
Split i Dubrovnik tradicionalno pripremaju veseli program za sve uzraste
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.