Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Trećina radnih mjesta u Njemačkoj popunjava se preko privatnih veza i poznanstava

Manja poduzeća u potrazi za radnom snagom ponajprije se oslanjanju na privatne kontakte i preporuke
22. kolovoza 2017. u 12:41 15 komentara 3435 prikaza
Foto: Reuters/PIXSELL

Trećina svih radnih mjesta u Njemačkoj popunjava se preko privatnih veza i poznanstava, a kod manjih poduzeća do posla na ovaj način dolazi gotovo polovina svih novozaposlenih, priopćio je Savezni ured za zapošljavanje u utorak.

Prag Gospodarsko čudo Ekonomski uzlet na češki način

"Čak 32 posto svih novozaposlenih u prošloj godini do radnog mjesta je došlo preko privatnih poznanstava, dok je kod manjih poduzeća s 47 posto ta vrijednost još viša", priopćio je Savezni ured za zapošljavanje u Nürnbergu pozivajući se na redovito ispitivanje koje se provodi među poslodavcima.

U 2016. u Njemačkoj je popunjeno 3,65 milijuna novih radnih mjesta

Preko internetskih platformi za zapošljavanje, kako privatnih tako i one Saveznog ureda za zapošljavanje, posao je pronašlo 21 posto novozaposlenih. Preko oglasa za zapošljavanje na internetskim stranicama poduzeća pronašlo je posao 11 posto, deset posto posao pronađe preko oglasa u tisku. Isto toliki postotak biva zaposlen na temelju samoinicijativne ponude.

Građevinari su ovog ljeta dobili pravo da dodatno uvezu 2000 stranaca jer na burzi nema ljudi koji im trebaju Nezaposlenost Biti nezaposlen u Hrvatskoj – nova prilika za bijeg s burze tek u proljeće
 

U 2016. u Njemačkoj je popunjeno 3,65 milijuna novih radnih mjesta, od čega najveći dio, 44 posto, otpada na manja poduzeća do 50 zaposlenih. "Manja poduzeća u potrazi za radnom snagom prije svega se oslanjanju na privatne kontakte i preporuke, dok veće kompanije do zaposlenih natprosječno često dolaze preko oglasa na vlastitim internetskim stranicama", proizlazi iz studije Instituta za tržište rada koje djeluje u sklopu Saveznog ureda za zapošljavanje.

Iz istog istraživanja proizlazi da manja poduzeća teže dolaze do radnika, što se povezuje s nižim početnim plaćama i djelomično nepovoljnijim uvjetima rada. Istodobno novozaposleni u manjim tvrtkama češće bivaju zaposleni na neodređeno vrijeme nego u većim tvrtkama.

robot KONTROVERZAN PRIJEDLOG Borba protiv rekordne nezaposlenosti: Uvode 'porez na robote' HZZ Statistika Nakon 5 mjeseci pada broj nezaposlenih porastao za 0,6 posto RAZGOVORI ZA POSAO Mladi Slavonac: Idem u Irsku, ne želim čekati posao šest godina
Dijana Zadravec
U RATU S KOLEGAMA
Tko je Dijana Zadravec, liječnica zbog koje se trese hrvatsko zdravstvo
Ivan Pažanin
RAIFFEISEN FUTURE BOOST
Hoće li se ugostiteljstvo ikad vratiti na staro? Razgovaramo s poznatim hrvatskim kuharom
  • Gastarbeiter2:

    I to je najbolja tehnika koja postoji. U normalnim zemljama nitko neće predložiti poslodavcu da zaposli "budalu". A kod nas upravo takvi se zapošljavaju preko poznanika i obitelji.

  • UBS:

    ma nemoguće!u njemačkoj je sve najbolje i najpoštenije...hehe

  • Sve je uzalud:

    ........isto kao i kod nas .............ali pravednije..............