Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akvizicije

Todorićev Kozmo prodan fondu Nexus Alpha

ivica todorić
Patrik Macek/Pixsell
04.01.2010.
u 13:23

Otvoreni investicijski fond rizičnog kapitala pod upravljanjem tvrtke Nexus Private Equity partneri tijekom inicijalnog razdoblja prikupio je 254,5 milijuna kuna.

Nexus Alpha, otvoreni investicijski fond rizičnog kapitala pod upravljanjem tvrtke Nexus Private Equity partneri na Staru je godinu postao vlasnik stopostotnog udjela u Todorićevu lancu drogerija Kozmo, obavijest je Konzuma Zagrebačkoj burzi.

U fondu koji je tijekom inicijalnog razdoblja prikupio 254,5 milijuna kuna jučer nisu htjeli govoriti o imenima tvrtki koje stoje iza te višemilijunske investicije, osim da je riječ o isključivo hrvatskim ulagačima, a ne stranim.

Špekuliralo se da Ivica Todorić prodaje Kozmo jer se ne može nositi s tržišnim liderom DM-om, koji drži 25 posto tržišta i ima prihod od gotovo dvije milijarde kuna. No, iz Nexusa poručuju da je DM respektabilan tržišni konkurent, ali ne u smislu da bi se međusobno ugrožavali. Na tržištu je, tvrde, još mnogo prostora za daljnji rast uz međusobno uvažavanje - čak i u Zagrebu, naime, ima četvrti koje nisu adekvatno pokrivene, kamoli u ostatku Hrvatske i regiji.

Kao potencijalni kupci Kozma ranije su se spominjali distributer AWT, maloprodajni lanci DM i Bipa te Atlantic grupa. Nexus Alpha, otvoreni investicijski fond rizičnog kapitala s privatnom ponudom, koji do sada nitko nije spominjao, osnovan je u listopadu 2008. godine.

Prva Kozmova drogerija otvorena je u u srpnju 2005. u Zagrebu, a do danas je mreža proširena na 42 prodajna mjesta i ima 242 djelatnika.

Komentara 1

PU
placenik_udbe
09:11 05.01.2010.

ko u nekoj divnoj djecjoj prici, sve veliki biznismeni i ulagaci a prvi milion? kaj su svi zaboravili todoricev kredit kod zabe s pocetka rata? a ovi ulagaci u ovom fondu? tko su? 15 god su krali i varali, otimalitimali i pljackali, sad su velika gospoda i \"ulagaci\", fina gospoda u autima na leasing, laznim odijelima, s kupljenim diplomama prometnog faksa i kupljenim magisterijem kod tipurica na ekonomskom kad je referent s porezne uprave ministar financija nije ni cudo da su ovi laznjaci veliki biznismeni i da, glasaci milana bandica, da zaokruze sliku o sebi a jesmo mi jad i bijeda od zemlje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije