Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spas traže u predstečaju

TLM TPP traži novac za pokretanje manjeg dijela proizvodnje

tlm
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
08.07.2015.
u 14:32

Unatoč višemjesečnom predstečajnom postupku, još je prerano za prognoze, a nije jasno ni hoće li se u rješavanje TLM-a uključiti državne institucije

Sve tri TLM-ove tvrtke nastale podjelom bivšeg gubitaša u državnom vlasništvu – TLM Aluminium, TLM TPP i Adrial plus, bore se za spas od stečaja u postupku predstečajne nagodbe. Unatoč višemjesečnom predstečajnom postupku, još je prerano za prognoze, a nije jasno ni hoće li se u rješavanje TLM-a uključiti državne institucije.

Adrial plus najbolje stoji te će za 10 dana imati gotov plan financijskog restrukturiranja, potvrdio nam je član uprave Nikola Rak. Ova nekretninska tvrtka sa 87 mil. kuna utvrđenih tražbina, od čega trećinu duguje TLM TPP-u, ima potencijal u obliku 300.000 kvadrata većinom bez tereta, riješenu infrastrukturu i komunalije, ali i zainteresirane investitore. Vjerovnici naplatu mogu očekivati iz najma i prodaje zemljišta.

No, neizvjesno je što slijedi za TLM Aluminium i TLM TPP. Naime, odlazak s funkcije predsjednika uprave TLM Aluminiuma Marijana Stričevića, dojučerašnje desne ruke novog vlasnika ruskog investitora Igora Šamisa, uz obostrane teške optužbe, kao i dolazak na tu funkciju dotadašnjeg nadzornika Živka Lakoša, ekonomista u glavnom vjerovniku Jadranskoj banci, nije zaobišla ni TLM TPP. Tvrtku sada vodi Dragan Vlahov, koji je naslijedio Stričevića. Potvrdio nam je to povjerenik predstečajne nagodbe Ivan Rude. Tvrdi da je Vlahov usredotočen na realizaciju novog plana kako bi se aktivirala četvrtina proizvodnog kapaciteta tvornice. Neslužbeno doznajemo da se intenzivno radi na pozajmici.

Ovih se dana očekuje Finina objava tablice s utvrđenim iznosima tražbina za ukupno oko 170 vjerovnika Prešaonice. Prema našim izvorima, riječ je o ukupno oko 250 milijuna kuna. Pritom je ovaj iznos nabujao, tvrde, zbog kredita od 30-ak milijuna kuna odobrenog prije dvije godine. Jadranska banka za njega ima upisan kolateral na imovini TLM-a, i to navodno kao prvi hipotekarni vjerovnik.

>>U TLM ušli krim-policija i DORH

>>Novi vlasnik TLM-a podnio kaznenu prijavu protiv bivšeg predsjednika uprave B. Lepura

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije