Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJMOĆNIJA U TVRTKI

Tko je Amy Hood, potpredsjednica Microsofta koja je primila Milanovića

Amy Hood
Foto: Microsoft
1/4
29.09.2014.
u 19:02

Amy Hood u Microsoftu je od 2002. godine, a lani je došla na mjesto CFO-a

Kad je premijer Zoran Milanović danas u sklopu američke turneje posjetio Microsoft, primila ga je najmoćnija žena te kompanije. Tako je, naime, Seattle Times u lanjskom članku nazvao Amy Hood, izvršnu potpredsjednicu i financijsku direktoricu (CFO) Microsofta. O njezinu značaju dovoljno govori i činjenica da drži 48. mjesto na Forbesovu popisu najmoćnijih žena na svijetu.

Hood je u Microsoftu od 2002. godine, a financijskom direktoricom postala je u svibnju 2013. godine, zamijenivši Petera Kleina. Hood je prva žena u povijesti Microsofta na toj poziciji. Njezin je izbor, kako je tada objavio Reuters, bio blago iznenađenje jer se očekivalo da će taj posao preuzeti druga žena, Tami Reller, CFO Windowsa.

– Amy donosi prave talente i iskustva na ovu poziciju u vrijeme kada se snažnije fokusiramo na uređaje i usluge – rekao je tadašnji glavni izvršni direktor Microsofta Steve Ballmer.

Prije dolaska u Microsoft, ekonomistica s diplomama uglednih sveučilišta Duke i Harvard radila je u bankarskoj tvrtki Goldman Sachs na različitim pozicijama, na poljima investicijskog bankarstva i kapitalnih tržišta. U Microsoftu je, prije preuzimanja pozicije CFO-a za cijelu tvrtku, bila jedna od ključnih osoba u tranziciji na pretplatni model za Office te je bila duboko uključena u Microsoftove akvizicije Skypea i Yammera.

Hood živi u Seattleu sa suprugom i kćerima.

>> Milanović Hrvatima u Gig Harboru: Nisam ni znao da postojite

>> Milanovića u pitoresknom Gig Harboru dočekali kongresmen i tamburaši

Komentara 7

Avatar SMRT BOLJŠEVIZMU
SMRT BOLJŠEVIZMU
20:02 29.09.2014.

primila kurtoazno, obradila i ispratila....eto...tak je bilo....a svi su sudionici tih razgovora gubili vrijeme tim sastankom

Avatar TvojUjko
TvojUjko
19:26 29.09.2014.

Microsoftu je dosta kada uguglaju, piratstvo u Hrvatskoj 54%, 2013.

DU
Deleted user
19:52 29.09.2014.

E moj Milanovic-u (i novinaru). CEO (gosp. Satya Nadella) je glavni covjek Microsofta. Ali opet je dobro prosao, jer mogao ga je primiti i podvornik.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije