Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Upravljanje

Tesla banka neće u prodaju, kapital će ipak stići iz Srbije

zvonko agičić
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
27.02.2014.
u 11:30

Fondovi iz Srbije obećali su da će donijeti odluku o dokapitalizaciji banke, uprava traži od 12 do 15 milijuna eura

U trenutku kad su mali dioničari Tesla štedne banke već jako uznemireni “pat-pozicijom” u kojoj nema ni novih investitora ni kapitalnih injekcija pa sudbina banke i njihova novca nimalo ne obećava, predsjednik uprave Zvonko Agičić najavljuje preokret.

– Fond za razvoj AP Vojvodine i Fond za razvoj Srbije dokapitalizirat će banku u sljedećih mjesec-dva. Uprava je predložila da to bude iznos između 12 i 15 milijuna eura – otkriva Agičić te dodaje da odluka još nije formalizirana, no veliki su dioničari konačno shvatili da bez kapitala banka ne može poslovati.

Međutim, kako se dugo čekalo na ovakav (obećani) ishod, a u međuvremenu su propali pokušaji prodaje banke, mali su dioničari postali jako nezadovoljni.

– Poslali smo pismo kojim tražimo izvanrednu skupštinu. U banci vlada nered, već dugo nam nisu pokazali nikakve podatke o poslovanju. Prikupili su naš novac pa ga troše, uprava kupuje vozila... Što radi HNB?! – uznemiren je Marinko Zadro, najveći pojedinačni dioničar banke, inače većinski dioničar šećerane Viro.

Čelnik banke, kojemu novi mandat počinje teći od danas, na upit o nezadovoljstvu dioničara odgovara da – nitko nije zadovoljan.

– Ponajprije mi u upravi nismo zadovoljni. Pokušavamo uvjeriti dioničare da uplate novi kapital koji će amortizirati sve troškove i gubitke banke, uobičajene za prve dvije do tri godine poslovanja. A tad bi konačno moglo početi jače kreditiranje – kaže Agičić. Poručuje i da dioničari preko članova Nadzornog odbora biraju upravu pa je tako mogu i promijeniti ako nisu zadovoljni.

>> Srbi prijavili Pupovca zbog Tesla banke

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije