Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Tedeschi oštro o Todoriću, nazvao ga čovjekom bez morala i obraza

-  I jako mi je tužno ono što je jučer iznosio Ivica Todorić gdje bez trunka samokritike optužuje sve druge, od Vlade, ruskih banaka, američkih fondova... A dobavljači na čelu s hrvatskim dobavljačima i trgovcima, hrvatskim financijskim organizacijama ukupno su otpisali oko tri milijarde eura.
18. siječnja 2020. u 15:36 56 komentara 8628 prikaza
Emil Tedeschi
Foto: Screenshot
Pogledajte galeriju 1/4

Predsjednik Uprave Atlantic Grupe Emil Tedeschi pohvalio je, na međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Berlinu, poteze hrvatske Vlade kad je riječ o sanaciji Agrokora te je oštro kritizirao Ivicu Todoriću, nekadašnjeg čelnika koncerna Agrokor. 

Ivica Todorić IVICA TODORIĆ: 'Borg grupa odradila je svoj posao, ovih pet e-mailova cijela je priča o Agrokoru'

- Ono što je Vlada napravila u trenutku kad je, najveći gospodarski sustav u Hrvatskoj i u regiji, Agrokor kleknuo i došao pred stečaj donošenjem zakona, mjera i načina kojim su sanirane obaveze, odnosno potraživanja prije svega malih dobavljača, malih OPG-ova koji su se 100 postotno naplatili, a mi najveći smo se naplatili u rasponu od 50-60 posto, za sada. A ima šanse u sljedeće tri godine još i više - kazao je Tedeschi za Berlinski magazin. 

On smatra kako je to upravo prvenstveno zasluga Vlade i premijera Andreja Plenkovića. 

-  I jako mi je tužno ono što je jučer iznosio Ivica Todorić gdje bez trunka samokritike optužuje sve druge, od Vlade, ruskih banaka, američkih fondova... A dobavljači na čelu s hrvatskim dobavljačima i trgovcima, hrvatskim financijskim organizacijama ukupno su otpisali oko tri milijarde eura. Onda stvarno moraš biti čovjek bez morala, bez obraza, bez trunke samokritike da za to optužiš sve druge na čelu s hrvatskim premijerom. A da nije bilo tog Zakona i promptne reakcije hrvatske Vlade, ja vas danas pitam tko bi u stanju izlagati na Grün Woche u Berlinu - smatra predsjednik Uprave Atlantic Grupe.

Podsjećamo, Ivica Todorić kazao je u četvrtak na konferenciji za medije kako ima nove dokaze za aferu Agrokor i otkrića o djelovanju skupine Borg.

ZDRAV PRISTUP Atlantic Grupa otkrila mnogobrojne zelene inovacije svojih brendova na sajmu u Berlinu

Istaknuo je kako svi znaju da je on otvoreni kritičar svih Vlada, ali da ako Vlada nešto dobro radi da to treba razgovijetno reći. 

- Treba poslati građanima poruku nemojte da vas zamajavaju i da vas uvjeravaju licemjeri, lažovi, manipulanti, ljudi koji su s tuđim novcem upropastili, napravili Frankensteina. I u tom smislu, sve štp je napravljeno napravljeno je za interes gospodarstva i svih nas u hrvatskoj društvu - izjavio je Emil Tedeschi.

On smatra kako je moglo biti bolje, no da je generalna ideja i rezultat i više nego zadovoljavajući. Kako je istaknuo, upravo iz Berlina baš zato što su problemi s Agrokor najviše dirali poljoprivrednu industriju i prehrambenu industriju da treba reći 'Svaka čast Vladi'.

Ivica Todorić izlazi iz Remetinca

EU fondovi Bjelovar
PRIJAVITE SE
Konferencija o atraktivnim mjerama za razvoj poduzetništva
Skipper4you.com
MIRNO MORE
Znate li da se kod nas školuju skiperi koje cijene svugdje u svijetu
 • Avatar Drakon
  Drakon:

  Čovjek bez morala nazvao čovjeka bez morala čovjekom bez morala.

 • Naj:

  Di su pare za obranu Sinja.

 • Wolpertinger:

  Upisite u Google,, Tedeschi i opcina Sinj,, i sve ce vam biti jasno! Ovaj sociopat je 1991 novac namijenjen obrani grada Sinja prisvojio i ukrao!