Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RECESIJA JOŠ TRAJE

Svjetska banka: HNB je hrvatski blagoslov

'rohatinski_PXL_unu_101029'
''
24.02.2011.
u 13:51

Harrold je odgovorio da se nada "narodnoj mudrosti' i činjenici da će birači znati prepoznati radi li se ili se ne radi kako treba

Regionalni direktor Svjetske banke Petar Harrold kazao je u Zagrebu kako se nada "narodnoj mudrosti" kad su u pitanju izbori u Hrvatskoj i njegove posljedice na zemlju.

Harrold je kazao da Hrvatska mora provesti reforme, bez obzira na činjenicu da se nalazi u izbornoj godini.

- Hrvatska se lagano počela oporavljati, vrhunac recesije je iza vas, što je najbolje vrijeme da se provedu temeljne strukturne reforme - ocijenio je Harrold

Na pitanje novinara koliko su reforme realne u izbornoj godini, Harrold je odgovorio da se nada "narodnoj mudrosti' i činjenici da će birači znati prepoznati radi li se ili se ne radi kako treba.

Naveo je niz primjera zemalja, Velika Britanija, Slovačka, Grčka, Latvija, u kojima su stranke dobile izbore na najavi reformi, smanjenja deficita i javne potrošnje.

- Hrvatska narodna banka iznimno je stručna institucija. Ona je vaš blagoslov, dodao je Harrold u razgovoru s novinarima u zagrebačkom uredu Svjetske banke.

Komentara 56

DU
Deleted user
20:49 24.02.2011.

ako je ovo neka vazna vijest onda bi se hrvatski gradani trebali osjecati ponosni na prozvano povjerenje... joj sto je lepo biti glup i citati hdz-ovu populisticku reklamu preko ovog austrijskog lista.

CR
crnaguja1950
22:26 24.02.2011.

HEH,čim to kažu krvopije iz svjetske banke odmah sumnjam da je to dobro za nas Hrvate i Hrvatsku.i nekako mi se čini da i taj Rohatinski nije baš čist

AU
austria
16:41 24.02.2011.

U HNBu Smranader nije instalirao gnjide kao Polančec, Rončević, Mravak, Barišić.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije