Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PBZ-ove analize

"Švicarac" stigao na 5,52 za kunu, rastao čak 3,3 posto prošli tjedan

kune
arhiva VL
23.08.2010.
u 12:19

Na daljnje kretanje tečaja ponajviše će utjecati rasplet situacije oko oporezivanja banaka, ali i očekivano niži priljev deviza od turizma te eventualni nastavak korporativne potražnje.

Prošli tjedan kuna je oslabjela prema švicarskom franku za visokih 3,3 posto, pa je srednji tečaj u petak bio 5,5217 kuna za franak. Domaća je valuta i prema američkom dolaru oslabjela 1,5 posto. Tečaj je rastao i u odnosu na euro, i to 0,7 posto, sa  7,23 kune početkom tjedna na oko 7,3 kune krajem tjedna. Razlog je pojačana korporativna potražnja za eurom kao i najava mogućeg uvođenja posebnog poreza na banke, obrazlažu analitičari PBZ-a.

Na daljnje kretanje tečaja, kažu,  ponajviše će utjecati rasplet situacije oko oporezivanja banaka, ali i očekivano niži priljev deviza od turizma te eventualni nastavak korporativne potražnje. Očekuju raspon trgovanja od  7,26 do 7,31 kuna za euro.

Ključne riječi

Komentara 6

OB
-obrisani-
13:45 23.08.2010.

Hrvatske banke u Stranom vlasništvu odlično posluju. Stranci su prezadovoljni

KI
kico123
17:40 23.08.2010.

Potvrdjujem,C55 .Hrvatska djeli sudbinu EUR ,posto je euro nestablilna valuta ,dolar takodjer ,veliki igraci kupuju CHF-safe haven valuta i to mu dize cijenu....ide chf na 6 kn...da mi imamo hrvatsku vlast onda bi mi imali kredite u kn i bezz valutne klauzule ...kao sto je madarska nedavno uvela ...

OB
-obrisani-
17:58 23.08.2010.

Pitanje je dali je zakonom dozvoljeno imate kredite u nekim drugim valutoma osim u službenoj. Ali pošto nam je poznato stanje u u našem sudstvu na čelu sa Ustavnim sudom onda se nemamo čemu nadati. Oni igraju kako guzonje sviraju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije