Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trgovinski sporazum

Stvaranje tržišta od 2 milijarde ljudi

trgovina
arhiva vl
01.01.2010.
u 09:03

Brunei, Indonezija, Malezija, Filipini, Singapur i Tajland uz Kinu tako čine najveće svjetsko tržište od gotovo 2 milijarde ljudi.Sporazumom je predviđeno da se ukinu carinska davanja i trošarine na 90 posto roba

S prvim danom nove godine na snagu stupa sporazum o slobodnoj trgovini i stvaranju zajedničkog tržišta između Kine i šest država članica ASEAN-a. Brunei, Indonezija, Malezija, Filipini, Singapur i Tajland uz Kinu tako čine najveće svjetsko tržište od gotovo 2 milijarde ljudi.

Sporazumom je predviđeno da se ukinu carinska davanja i trošarine na 90 posto roba kojima se trguje unutar ovih zemalja,čime će se smanjiti troškovi trgovanja i potaknuti prekogranična trgovina, navodi BBC.

Ključne riječi

Komentara 4

OB
-obrisani-
09:22 01.01.2010.

Tko je mislio da su priče o Novom svjetskom poretku izmišljene, a Orwelova 1984-a samo literarna fikcija će malo-pomalo, koliko mu dopušta usporeni um, shvaćati da nije bio u pravu. Međutim, slaba je to satisfakcija, kad nam se isto piše. Sretna Nova 1984!

OB
-obrisani-
09:51 01.01.2010.

Da vas podsjetim samo- Jučer je stupio na snagu CODEX ALIMENTARIUS, zakon o hrani koji obavezuje sve zemlje članice Svjetske trgovačke organizacije, a prema kojemu se neće na policama trgovina smjeti ništa naći što ne udovoljava tom zakonu. Iza tog dosadnog naslova krije se najveća diktatura u povijesti svijeta. Smjet ćemo jesti samo otrovnu industrijsku i GMO hranu.

OB
-obrisani-
10:34 01.01.2010.

Inače, u proceduri je Prijedlog zakona o trošarinama po kojemu će svaki vlasnik kotla za pečenje rakije morati taj kotao prijaviti u carinsku ispostavu i plaćati godišnju trošarinu po zapremnini kotla. Nema više majci za.ebancije, Orwel će se potruditi za za totalnu kontrolu nad svima i svemu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije