Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mladi i uspješni

Stipendisti Plive: Za buduću karijeru priznanje nam je bitno

studenti, stipendije pliva
Pliva
30.12.2012.
u 15:29

Završen natječaj “Postani PLIVIN stipendist”, početkom prosinca potpisani su ugovori

PLIVA je kompanija koja uspjeh u najvećoj mjeri zahvaljuje svojim visokostručnim zaposlenicima, istraživačima i znanstvenicima. Mnogobrojna znanstvena dostignuća rezultat su međusobne stručne suradnje PLIVE, hrvatskih sveučilišta i ostalih znanstvenih institucija.

Duga tradicija

Koncem rujna završio je natječaj “Postani PLIVIN stipendist” na koji su se mogli prijaviti redovni studenti četvrte ili pete godine, odnosno prve ili druge godine diplomskog studija Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta, Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije, Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta te Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, odnosno srodnih fakulteta, koji su tijekom dosadašnjeg školovanja ostvarili prosjek ocjena 4,0 ili veći.

Nakon uistinu velikog broja prijava, uslijedio je proces odabira kandidata, a početkom prosinca PLIVINI stipendisti svečano su potpisali ugovore. Također, imali su prilike razgovarati s Tihomirom Oreškovićem, predsjednikom uprave PLIVE, koji je mladim kolegama prenio iskustva stečena radom u inozemstvu te im sugerirao da tijekom karijere prihvaćaju nove izazove i prilike, naročito one za rad u međunarodnom okruženju u kakvom već rade PLIVINI i Tevini zaposlenici.

Blagica Petrovac Šikić, direktorica Upravljanja ljudskim resursima, naglasila je da PLIVA ima dugu tradiciju stipendiranja, pri čemu se stipendistima, osim financijske pomoći, omogućuje odabir područja za obavljanje stručne prakse te izrada diplomskog ili seminarskih radova uz stručnu pomoć i mentorstvo. Iskustvo stečeno u PLIVI obogatit će znanje stečeno na fakultetu te otvoriti nove mogućnosti za ostvarenje karijere u farmaceutskoj industriji.

Na pitanja što za njih znači PLIVINA stipendija i za što će je koristiti, kako su se odlučili upravo za taj studij, kako zamišljaju svoju karijeru nakon završenog fakulteta te što bi poručili svojim kolegama, stipendisti su, između ostaloga, odgovorili:

Priznanje vlastitom trudu

Maja Šemanjski, 22, PMF, Kemija, smjer istraživački, 2. godina diplomskog studija:

“Osim financijske potpore tijekom daljnjeg studiranja, PLIVINA stipendija prije svega predstavlja svojevrsno priznanje mom dosadašnjem trudu i radu te mogućnost zaposlenja po završetku fakulteta. Na studij kemije odlučila sam se zbog iznimne želje za profesionalnim radom u laboratoriju. Potaknuta novitetima i izazovima, želja za bavljenjem znanošću i istraživanjem kroz godine je sve više rasla. Upravo zbog toga odlučila sam se prijaviti za PLIVINU stipendiju jer PLIVA nudi mogućnost nastavka djelovanja u tom smjeru.”

Lana Karačić, 22, Zagreb, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Farmacija, 4. godina

“Oduvijek su me privlačile prirodne znanosti i pomaganje ljudima, a u dvojbi između medicine i farmacije prevagnula je ljubav prema kemiji. Kako studij odmiče, sve sam sigurnija da nisam mogla bolje odabrati.”

Karijera u industriji

Mario Čubrić, 23 godine, Šibenik, Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije u Zagrebu, Primijenjena kemija, 5. godina:

“PLIVINA stipendija za mene znači priznanje za uloženi trud tijekom niza godina obrazovanja. Prirodne znanosti uvijek su bile područje mog najvećeg interesa kao i stjecanje znanja o njihovoj primjeni u industrijskim procesima. Svoju karijeru zamišljam u industriji, i to tako da stečeno znanje i iskustvo u budućnosti uspješno primjenjujem u vođenju industrijskih procesa.”

Gaela Szabo, 1990, Zagreb, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Farmacija, 4.godina:

“Farmacija predstavlja izuzetno zanimljivo i dinamično područje. Ovaj studij daje vrlo široko znanje o prirodnim znanostima, a pruža i raznolike mogućnosti zapošljavanja i rada, napredovanja i osobnog razvoja. Privlači me rad u međunarodnom okruženju, pun izazova i dinamike, po kakvom je upravo PLIVA poznata. Svojim kolegicama i kolegama poručila bih da razmišljaju pozitivno te konstantno i neumorno rade i ulažu u sebe. I, naravno, da se jave na natječaj “Postani PLIVIN stipendist”.

>>Dvije stipendije Večernjeg lista i IBSA iz Graza

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije