Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oporavak

Središnja banka SAD-a novim mjerama "podigla" burzu

burza, NY
Pixell
11.08.2010.
u 09:12

Nakon objave vijesti, oporavila se i burza, na kojoj je Dow Jones pao 100 bodova. Trgovanje je zatvoreno na 10.644 boda, s padom vrijednosti od 54 boda.

Američka Središnja banka odlučila se na još jednu mjeru koja će pomoći ekonomskom rastu; ulaganja će iz hipotekarnih vrijednosnica preusmjeriti u dugoročne državne obveznice. Cilj im je pad kamata na hipotekarne i korporativne kredite i oporavak kreditiranja. Fed je zadržao i nepromijenjenu središnju kamatnu stopu u rasponu između nula i 0,25 posto. Nakon objave novih mjera, oporavila se i burza, na kojoj su indeksi ponovno krenuli prema dolje. Dow Jones, koji je pao 100 bodova, bio je nakon objave čak u plusu, a trgovanje je zatvoreno na 10.644 boda, s padom vrijednosti od 54 boda, jer je Fed objavio i kako prognozira da će oporavak gospodarstva još neko vrijeme biti skroman. Kako prenosi BBC, porasla je i cijena državnih obveznica. S&P 500 spustio se 0,60 posto, na 1.121 bod, a Nasdaq 1,24 posto, na 2.277 bodova.

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
17:09 11.08.2010.

kad je argentina bila u krizi, jos uvijek nije izasla iz nje, bilo je mnogo skokova burze na gore pa na dolje. to im nista nije pomoglo da se brzo oporave. po vaznosti za svjetsku privredu se HR ne moze usporedivati s argentinom, bas kao ni sa grckom. samo kao primjedba ovim koji lebde u zraku i sanjaju o izlasku iz krize ako se svjetska gospodarstva oporave ili burze povuku na gore. To su pogresna razmisljanja, jer je HR bila u krizi i bez svjetske krize. Problemi su negdje drugdje... A to ponajbolje znaju oni u vladi...

DU
dugi
17:09 11.08.2010.

Da mi je samo znati gdje VL pronalazi ove \"strucnjake\" sto pisu o financijama.? Kako moze naslov reci da je Sredisnja banka SAD-a \"podigla burzu\" kad je zavrsila negativno sa 54 boda? Danas, srijeda, prije podne je vec pala daljnih 240 bodova. Gdje je tu podizanje? Ili procitajte neke ozbiljne svjetske komentare pa onda to servirajte domacim citaocima, ili se ostavite ovih puckoskolskih napisa.

XA
xaron
19:04 11.08.2010.

USA vlada (bas kao i nasa ) pokusava aspirinima izlijeciti tesku bolest , sto bi bilo smijesno da nije tuzno. Gurajuci laznu lovu sa jedne lokacije na drugu svakako nece NISTA rijesiti u USA ni u HR. Nazalost ti problemi su strukturalne prirode i traze i neke sistemske promjene za koje Obama nije spreman, i ako je na izborima vikao \"promjene, promjene...\" ( change, change...)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije