Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

"Sporost, nepredvidljivost i korupcija zapreke ulaganjima"

Ivan Vidaković je predsjednik Američke gospodarske komore u Hrvatskoj (AmCham) i Microsofta Hrvatska.
02. ožujka 2012. u 23:13 6 komentara 5 prikaza
'03.02.2010.Zagreb, Hrvatska - Microsoft Hrvatska d.o.o. Turinina ulica 3/IV. Ivan Vidakovic, direktor Microsoft Hrvatska.Photo: Marko Prpic/PIXSELL'
Foto: 'Marko Prpic/PIXSELL'

Investitori žele predvidljivost a u Hrvatskoj je nema, rekao je Ivan Vidaković, predsjednik Američke gospodarske komore u Hrvatskoj (AmCham) i Microsofta Hrvatska, gostujući u petak na Dnevniku 3 HTV-a. Vidaković je govorio o investicijskoj klimi i problemima s kojima se strani ulagači susreću u Hrvatskoj, a o čemu su nedavno progovorili i američki veleposlanik u Hrvatskoj James Foley te šef delegacije EU u Hrvatskoj Paul Vandoren.

Vidaković je kao glavne probleme označio birokraciju koja je jako spora, pogotovo na lokalnoj i regionalnoj razini, sporo sudstvo, nepredvidljivost poreznih zakona i korupciju, koja je, tvrdi, još uvijek prisutna u Hrvatskoj.

Leon Lučić vrijeđao i pljuvao prilikom privođenja
ISPITIVANJE ZA IZNUDU
Mrzovoljni Leon Lučić vrijeđao i pljuvao prilikom privođenja: 'Gdje ste, bando destruktivna!'
Plin
SMANJENJE CO2
Perspektive plina kao alternativnog goriva u prometu u Hrvatskoj
 • Toni50:

  Tipično hrvatska i sranje zna se nema reda nema zakona - pametnoga nema odgovornosti samo gluposti i sada traži krivca !

 • -obrisani-:

  03.03.2012. u 07:45h deziderij je napisao/la: ++++++++++++++++++++ Slažem se glede birokracije,ali glede ulagača,apropo pogotovo onih iz USA,neće nitko do njih doći otvarati nikakvu proizvodnju,nego će doći isključivio trošiti hrvatske resurse ili kupiti preostale monopole.Tako da priča o velikim ulagačima,prilča je za malu djecu.

 • Avatar deziderij
  deziderij:

  Vidaković se koristio finom terminologijom pa je hrvatsku birokraciju ocijenio kao jako sporom dok je ta birokracija u stvarnosti prava rak-rana ovog društva, kao i korupcija. Državom upravljaju, a to je skoro postalo pravilo, vrlo nesposobni, blesavi, korumpirani i beskrupulozni ... prikaži još! političari koji bi i rođenu majku prodali za lovu i kako onda doći do velikih i pravih ulagača koji bi investirali u proizvodnju ? S ovakvima na vlasti - baš nikako.