Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Španjolske vjetroelektrane pokrile 54,1 posto potražnje za strujom

solarna elektrana
AFP/PIXSELL
02.01.2010.
u 12:34

Španjolska je posljednjih deset godina uložila ogromna sredstva u vjetroelektrane, a ekološki prihvatljivim tehnologijama proizvode više od polovice energetskih potreba u državi.

Španjolska elektroprivreda ostvarila je zadnjeg dana prošle godine nevjerojatni rezultat, objavili su naime kako su energijom iz vjetroelektrana pokrili  54,1 posto ukupne potražnje za električnom energijom.

Iz vodećeg distributera električne energije u Španjolskoj tvrtke Red Electrica objavili su kako 54,1 posto potražnje odgovara snazi od više od 10000 megavata (mW).

Španjolska je posljednjih deset godina uložila ogromna sredstva u vjetroelektrane, a ekološki prihvatljivim tehnologijama proizvode više od polovice energetskih potreba u državi.

Ključne riječi

Komentara 6

BA
balstan
13:23 02.01.2010.

Evo dat ćemo im Polančeca i Kalmetu i garant za pola godine bit će u rangu Albanije.

OB
-obrisani-
12:57 02.01.2010.

pametni ljudi,za razliku od glupih i primitivnih hrvata...

MA
malena27
13:00 02.01.2010.

treba uciti od Spanjolaca! Hrvatska ima i vjetra i sunca. U brodogradilistima usporedo sa proizvodnjom brodova mozemo praviti i vjetrenjace koje su sve trazenije na trzistu. energetka neovisnost, trebao biti cilj Hrvatske ,a ne uvoz ruskog plina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije