Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rezultati

Societe Generale u prvom kvartalu zaradio milijardu eura

banka
Ivo Čagalj/Pixsell
06.05.2010.
u 14:34

Neto prihod iz bankarskog poslovanja iznosi 6,6 milijardi eura i povećao se 34 posto u usporedbi s prvim tromjesečjem 2009. Bruto dobit iz poslovanja rasla je 1,4 posto, dok su troškovi smanjeni 4,1 posto.

Grupa Societe Generale, vlasnica Splitske banke, ostvarila je u prva tri mjeseca 2010. godine više od milijardu eura dobiti. Neto prihod iz bankarskog poslovanja iznosi 6,6 milijardi eura i povećao se 34 posto u usporedbi s prvim tromjesečjem 2009. Bruto dobit iz poslovanja rasla je 1,4 posto u usporedbi s prvim tromjesečjem lani, dok su troškovi smanjeni 4,1 posto.

Omjer troškova i prihoda poboljšao se na 60,8 posto, a porastao je i omjer plasmana i depozita na 96 posto, što je dva posto više nego krajem 2009. Menadžment ističe i da se vide prve naznake poboljšanja u troškovima rizika, iako oni i dalje ostaju na visokim razinama. Rezultat mreže u Francuskoj čelnici tvrtke smatraju vrlo dobrim, a rezultate izvan matične zemlje zadovoljavajućima. U središnjoj i istočnoj Europi i Rusiji još uvijek je, ističu, slaba aktivnost, ali tržište se postupno normalizira.

 

 

Komentara 2

DO
doktorica
08:22 07.05.2010.

Gulikože!!!!

LI
line1
15:28 06.05.2010.

Kako i nebi ostvarila takve dobiti kad se bavi najbolje razrađenom pljačkom. Naime svi im krediti dospijevaju isti dan u mjesecu (10og) kada gle čuda skoči tečaj (to opravdavaju većom potražnjom deviza taj dan - kao čudno im...). Datum kredita ne možeš birati!!! Uvjetuju da im svi krediti budu po prodajnom tečaju SB (nemoguće po njihovom srednjem niti po srednjem HNB-a koji kao manje oscilira). Mislim da su za te stvari dobili upozornje HNB-a. Probajte slučajno pobjeći iz ralja tih kamatara odmah ti sjedne 4% na ostatak kredita, bez obzira koja je cifra. Nemaju ni limitirani iznos izlazne naknade. U ostalim bankama je to barem civiliziranih 1% sa maksimalnim iznosom cca 1000eura. I to nije sve, svakih deset mjeseci rade korekciju kamata (dizu ih) te kod tih korekcija kamata \"ukradu\" vam od 20 do 500kn i to opravavaju francuskim izračunom rate. Na to nema žalbe. Sad tu brojku pomnožite koliko imaju plasiranih kredita i evo fešte, kako neće biti zarade.... LJUDI, BJEŽITE OD TE BANKE JER ĆE VAS ODERATI GDJE GOD I KAKO GOD STIGNE. Ja sam se jedva njih riješio!!!! Ne ponovilo se.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije