Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POREČ

Sniženje PDV-a hotelijerima u 2013. štedi 50 milijuna eura

turizam
Duško Marušić/PIXSELL
04.10.2012.
u 23:41

Kvalificirani projekti i kvalificirani investitori nužni su domaćem turizmu, a iduće dvije, tri godine su prijelomne, smatra Miroslav Dragičević iz Horwath consultinga

Hrvatskim će hotelijerima u 2013., zahvaljujući sniženju stope PDV-a na 10 posto od 1. siječnja iduće godine, u blagajnama ostati znatno više novca, izmedu 40 i 50 milijuna eura. Očekuje se da će to biti poticaj za nove investicije, nužno potrebne hrvatskom turizmu, čulo se večeras na hotelijerskom simpoziju „Razvojni prioriteti hrvatskog turizma izvan glavne sezone“, koji su organizirali Hrvatska gospodarska komora, AHIC (Austrian Hotel Investors in Croatia),Hrvatsko-austrijska trgovinska komora, Hrvatska udruga poslodavaca i tvrtka Valamar koja je i domaćin simpozija.

- Bez novih investicija, uključujući i green filed projekte, ne može biti značajnijih pomaka u hrvatskom turizmu niti bitno duže sezone. Ali to moraju biti kvalificirani projekti i kvalificirani projekti. Iduće dvije,tri godine bit će prelomne - smatra Miroslav Dragičević, direktor consultnig kuće Horwath Zagreb.

I predsjednik Hrvatske gospodarske komore zalaže se za daljni turistički razvoj, ali - s mjerom.

- Razvoj i turistički urbanizam moraju biti u skladu s biološkim potencijalom prostora - naglašava Vidošević.

A da prostora za razvoj ima i da ga je uostalom porebno naći govori i usporedba prema kojoj samo jedna Štajerska ima 120.000 kreveta u hotelima, a cijela Hrvatska - 106.000. Portugal, recimo, ima tristotinjak tisuća turističkih ležajeva, a turistička velesila Španjolska čak oko dva milijuna

Ključne riječi

Komentara 1

MP
Manita Peć
11:04 05.10.2012.

Opet favoriziranje hoteljera, a gdje je tu privatni smještaj?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije