Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preuzimanja

Slovensko Gorenje kupuje švedski Asko

gorenje
Arhiv VL-a
14.05.2010.
u 08:53

Asko ima 900 zaposlenih, a 80 posto proizvedenih aparata više cjenovne klase izvozi na tržišta Norveške, Danske, SAD, Australije, Novog Zelanda i Rusije.

Slovenski  proizvođač bijele tehnike Gorenje pregovara o preuzimanju švedske tvrtke Asko, koja je dio talijanske grupacije Antonio Merloni.

Kako piše list Finance, članica uprave Gorenja za financije Mirjana Dimc Perko potvrdila je da se Gorenje nalazi pred kupovinom proizvodne linije strojeva za pranje, dok su u Askou rekli kako su pregovori u tijeku i da još nisu okončani.

Asko ima 900 zaposlenih, a 80 posto proizvedenih aparata više cjenovne klase izvozi na tržišta Norveške, Danske, SAD, Australije, Novog Zelanda i Rusije.

Gorenje je u prvom tromesečju ove godine imao neto profit 517.000 eura, dok je u istom lanjskom periodu imao 14,7 milijuna eura gubitka, a prihodi su istodobno povećani za 1,5 posto na 291 milijun eura.

Ključne riječi

Komentara 9

OB
-obrisani-
12:17 14.05.2010.

janezi nisu nista naucili nayebali su sa svicarskim perles-om kak mi je pricao zet susjede moje mame slovenac, nayebali su kupnjom njemackog körtinga, opet su otpisali svu lovu, sad im se sprema isto, izgleda da su janezi specijalisti zaradjeno potrosit za bilo sta, hahahahahahahahaha.

SC
Scanius
13:59 14.05.2010.

pitanje za winnemacca01... od kuda vama te informaicje?! Sta se tice perlesa sada je sastavni dio korporacije Hidria i radi super narocito u juznoj americi gdje je u nekim zemljama trzisni lider ... Oko koertinga ... to je gorenjeva markarka na njemackom trzistu i spada u nizi cjenovni razred aparata isto ko sta postoji sidex u francuskoj ali to su sve gorenjevi aparati ali pod drugim imenom zato jer gorenje u tim zemljama pod gorenje znakom prodaje samo proizvode nizih cjena ... imas tu i češku Moru tj Mora Moravia koji je največi proizvodjac bjele tehnike u češkoj i vodeči još u slovačkoj ... mislim stvarno ne znam o cemu pricate al dobro ...

DO
doktorica
10:08 14.05.2010.

Briga nas

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije