Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Starta program restrukturiranja

Skupština dioničara Đure Đakovića 23. lipnja: Prvi korak bit će smanjenje temeljnog kapitala

Zoran Milanović posjetio je tvrtku “Đuro Đaković Grupa“, održao je sastanak s Upravom te obišao proizvodni pogon tvrtke
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/3
18.05.2022.
u 07:15

Smanjenje će se provesti prepolavljanjem nominalnog iznosa dionice s 20 na 10 kuna

Glavna skupština dioničara Đure Đakovića uz sudjelovanje države i češkog ulagača DD Acquisition sazvana je za 23. lipnja. Prema programu restrukturiranja odobrenom od Europske komisije, prvi korak bit će smanjenje temeljnog kapitala radi pokrića gubitaka s 203,06 milijuna na 2,03 milijuna kuna. Smanjenje će se provesti prepolavljanjem nominalnog iznosa dionice s 20 na 10 kuna. Slijedi smanjenje iznosa redovne dionice ispod zakonski propisanog minimuma na 0,20 kuna, koje se potom spaja u odnosu 50:1, a nominalna vrijednost nove dionice bit će 10 kuna.

Idući korak bit će povećanje temeljnog kapitala, i to unošenjem 101 milijun kuna koje od tvrtke potražuje država. To povećanje kapitala provelo bi se uz isključenje prava prvenstva ostalih dioničara pri upisu novih dionica.

Korištenje iznimke od obveze objave ponude za preuzimanje odobrila je i Hanfa, a uprava u pozivu za skupštinu objašnjava kako se korištenju prava na iznimku od izrade prospekta i isključenja prava postojećih dioničara na upis novih dionica pristupilo radi provođenja programa restrukturiranja. Njime je predviđeno i da u idućim koracima slijedi smanjenje temeljnog kapitala, radi pokrića gubitaka spajanjem 2 u 1 dionicu, te novo povećanje temeljnog kapitala, ulaganjem DD Acquisitiona u novcu i pravima ukupno 227 milijuna kuna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije