Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Sjedište Kauflanda trajno na Donjim Sveticama, preko puta grade trgovinu

Kupovinom zgrade u kojoj ima sjedište i izgradnjom velike trgovine odmah nasuprot, Kaufland planira aktivno sudjelovati u pozitivnom razvoju tog dijela Zagreba
16. travnja 2021. u 09:44 563 prikaza
Kaufland

Osim otvorenja već dvije nove trgovine u ovoj godini, u Rovinju i Biogradu na Moru, ove je godine Kaufland osigurao i trajnu adrese za svoje sjedište. U siječnju su uspješno okončani pregovori i potpisan je ugovor o kupoprodaji cijelog kompleksa nekretnina na adresi Donje Svetice 14/Planinska 13a u Zagrebu.

Osim toga, preko puta zgrade u kojoj se planira trajno zadržati, Kaufland gradi i novu trgovinu što će posebno razveseliti stanovnike zagrebačke Pešćenice koji će napokon na jednom mjestu moći pronaći sve što im treba, s najboljim omjerom cijene i kvalitete.

„Naš je cilj osigurati konstantan rast Kauflanda u narednim godinama – bilo to kupnjom zgrade našeg sjedišta ili proširenjem naše mreže trgovina. S novim objektom stvaramo nova radna mjesta i tako konkretno doprinosimo hrvatskom gospodarstvu i sveopćoj dobrobiti“, pojasnio je Patrick Rudat, predsjednik Uprave Kauflanda u Hrvatskoj.

Kvadratura prodajne površine novog Kauflanda iznosit će oko 2.800 m2 s preko 200 parkirnih mjesta, a u planu je i e-punionica. Nova trgovina bit će izgrađena prema najnovijim standardima Kauflanda, imat će ugrađen sustav za održivo gospodarenje otpadom, a ugradit će i sustav za nadzor potrošnje struje i vode. Već je poznato da svaka trgovina Kauflanda raspolaže velikim prostorijama za odmor zaposlenika pa će tako i u ovoj zaposlenici imati na raspolaganju čak 265 kvadrata samo za sebe i svoje potrebe.

Posebnost ove trgovine je to što će biti na tri etaže. U prizemlju će parkirati kupci, na prvom će se katu nalaziti prodajni prostor, a na drugom će katu nastati dodatno parkiralište za zgradu centrale Kauflanda. Otvorenje nove trgovine Kauflanda predviđeno je za kraj godine.

živite punim plućima
Liječnica otkrila za čim ljudi najviše žale prije nego što preminu: 'Nemojte si dopustiti ovo...'
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti