Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Sindikat Brodosplita: Tužit ćemo DIV zbog laganja o gubicima!

Brodosplit bi trebao ići u treći krug privatizacije, smatraju u sindikatu. Od Bajića su tražili očitovanje o zakonitosti natječaja
06. ožujka 2012. u 16:27 10 komentara 1 prikaza
\'14.11.2008., Split -Brodosplit, Ana i Marinko Palesko, supruznici koji rade u skveru. Marinko na radnom mjestu u Brodosplitu. Photo: Vanja Zubcic/Vecernji list\'
Foto: Vanja Zubčić/Arhiva VL

– Želimo hitnu privatizaciju Brodosplita, ali po zakonskim normama! – rekao je Zvonko Šegvić, predsjednik Nezavisnog sindikata Brodosplita koji je od Državnog odvjetništva zatražio očitovanje je li natječaj u Brodosplitu zakonit, jer oni smatraju da nije. Ujedno, Sindikat smatra da bi se trebalo ići u treći krug privatizacije jer su se, izvlaštenjem pomorskog dobra, promijenili uvjeti te drže kako bi bilo više zainteresiranih.

Šegvić je reagirao na konferenciju za novinare DIV-a, gdje je rečeno kako je škver izgubio u dvije godine 1,2 milijarde kuna. I Nadzorni je odbor potpredsjedniku Vlade Radimiru Čačiću poslao dopis u kojem ističe kako se ne slažu s iznesenim. Suprotno tome, oni tvrde da će škver biti u dobitku od milijardu kuna.

– Ta je brojka frapantna. To što je on rekao žalosno je i tužno i mislim da ćemo to morati raspraviti na sudu. Čovjek dođe, želi kupiti škver pa onda pljuje po njemu i to lažima – rekao je Šegvić.

VR Pole
EU FONDOVI
“Odlučili smo spojiti virtualnu stvarnost s turizmom i ponuditi svima pogled u prošlost”
  • mućanin1:

    Čovjek dođe, želi kupiti škver onda pljuje po njemu i to lažima – rekao je Šegvić. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Tako se to na stari naćin radilo!!!

  • Macaktom:

    da da samo zavlačite a vrag će bit kriv kad dođe vrijeme za likvidaciju splitskog škvera

  • Toni50:

    Sindikat Brodosplita: Tužit ćemo DIV zbog laganja o gubicima! dečki, budite pametni neznate gdje živite; sljedeče tužiti ili im ga naduvati to vam je isto !