Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Projekti

Siemens gradi najmoderniji pročistač vode u Hrvatskoj

orbal
Arhiva Vl-a
21.04.2010.
u 14:37

Kompleks za pročišćavanje vode vrijedan je 26 milijuna kuna, a financira se iz proračuna Hrvatskih voda i Grada Donjeg Miholjca. Projektiran je s maksimalnom uštedom električne energije i niskim troškovnim održavanja.

Siemens Hrvatska u Donjem Miholjcu završava rekonstrukciju sustava za biološki tretman obrade komunalnih otpadnih voda odabranom tehnologijom tip-Orbal®. Riječ je o primjeni najmodernije dostupne tehnologije takvog tipa uređaja kojom se postiže 97-98-postotna čistoća vode, priopćili su iz Siemensa.

Kompleks za pročišćavanje vode vrijedan je 26 milijuna  kuna, a financira se iz proračuna Hrvatskih voda i Grada Donjeg Miholjca. Projektiran je s maksimalnom uštedom električne energije, niskim troškovnim održavanja, odličnim radnim performansama, jednostavnim upravljanjem putem automatske kontrole i mogućnošću jednostavne nadogradnje u slučaju potreba za povećanjem kapaciteta (hidrauličkih i organskih onečišćenja) otpadnih voda. Također, primjenom sigurne tehnologije biološke obrade neće biti emisije plinova i neugodnih mirisa tijekom procesa pročišćavanja, tvrde u Siemensu. Središnji uređaj za pročišćavanje moći će obraditi otpadne vode do 12.000 ekvivalent stanovnika.

Održavanje i očuvanje okoliša važno je strateško pitanje za to područje pa se u velikoj mjeri polaže na očuvanje crpilišta pitke vode, a gradnjom uređaja za pročišćavanje smanjit će se rizici eventualnog onečišćenja.

Siemens Hrvatska dio je tehnološke korporacije Siemens AG koja posluje u 190 zemalja. Danas je najveći u svijetu isporučitelj tehnologija koje štite okoliš. U lanjskoj godini Siemens d.d. ostvario je dobit (prije oporezivanja i kamata, EBIT) od 46,1 milijun kuna i nove narudžbe u vrijednosti od 751,3 milijuna kuna.

Komentara 1

UK
Ugo Kajvez
20:15 21.04.2010.

Što je sa prijenosom tehnologije na hrvatskih tvrtki?, ... ah da zaboravio, ..... hrvatska više nema tvrtki .....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije