Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nacrt zakona

Sezonska sniženja samo u siječnju i srpnju

sniženje
Davor Javorovic/PIXSELL
13.01.2014.
u 21:41

Kad počnu, sniženja će trajati najdulje 60 dana, a najveći postotak sniženja morat će se odnositi na najmanje petinu robe

U javnoj raspravi od danas je nacrt novog zakona o zaštiti potrošača kojega je usvajanje planirano do 15. ožujka.

U njemu se kao najveća novost uvode termini sezonskih sniženja – samo dvaput u godini: od 1. do 15. siječnja te u drugoj polovici srpnja. Vremenski, u slučaju da se usvoji članak 20., ukupno mogu trajati četiri mjeseca godišnje, dok će rasprodaje biti moguće samo u slučaju “ugroženosti” poslovanja trgovaca.

Ilija Rkman, predsjednik Saveza Potrošač, kaže kako nije dobro što zakon zadire u poslovnu politiku trgovaca i slobodu tržišta. Time se, smatra, neće popraviti (ne)zadovoljstvo hrvatskih potrošača, koje zauzima nisko 26. mjesto na ljestvici EU, niti se smanjiti nepoštena poslovna praksa trgovaca kojom bi se više morale baviti mjerodavne inspekcije.

>> Iste tenisice u središtu grada 340, a u šoping-centru 679 kn

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije