Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Gospodarstvo

S novom platformom MSP-i poduzetnici će unaprijediti posao

Cloud je danas neizostavan. Zato poduzetnike kroz novu Magenta 1 Business želimo potaknuti da bezbrižno isprobaju nove cloud usluge.
27. rujna 2018. u 18:34 1 komentara 178 prikaza
Saša Kramar
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Hrvatski telekom prvi je put objavio koliko tvrtki koristi njegovu glavnu premium konvergentnu fiksno-mobilna uslugu. Dvije i pol godine od lansiranja Magenta 1 Business ponude operater se može pohvaliti s više od 20.000 poslovnih korisnika. I upravo ta usluga ili platforma, kako je u HT nazivaju, sada će dobiti verziju 2.0. Nova Magenta 1 Business naglasak će staviti na cloud. U HT-u su uvjereni da će tako pomoći drugim tvrtkama da im se ne dogodi isto što se taksistima dogodilo dolaskom Ubera.

Saša Kramar Intervju Saša Kramar: HT je najfit kompanija, trčanje nam jača timski duh

Poslovni dnevnik razgovarao je sa Sašom Kramarom, članom Uprave i glavnim operativnim direktorom za poslovne korisnike HT-a, koji ističe da su postigli da platforma bude jedinstvena i da potiče njen daljnji rast.

Omogućuje biznisima da sve usluge potrebne za poslovanje dobiju na jednom mjestu, uključujući podršku i pomoć pri instalaciji. Broj korisnika i dalje raste, i to kontinuirano tako da smo sada spremni otići i korak dalje s novom verzijom ove uspješne platforme, kaže Kramar.

Kako?

S novom Magenta 1 Business platformom želimo biti partner malih i srednjih poduzetnika u digitalizaciji. Male i srednje tvrtke pokretači su hrvatskog gospodarstva. Oni su ti koji guraju ovo društvo naprijed. Oni su ti koji zapošljavaju i stvaraju dodatnu vrijednost u svojoj okolini te ih zato kroz novu ponudu želimo kvalitetno podržati i unaprijediti njihovo poslovanje.

MAGENTA 1 B2B Run PROMO Businessu trebaju tenisice

S novom ponudom veliki naglasak dajete na IT, odnosno cloud usluge. Postaje li cloud dio dominantan?

Prema DESI indeksu Hrvatska je deveta u EU po korištenju cloud usluga. Tako da bih rekao da potreba za ICT i cloud uslugama itekako postoji. Hrvatski telekom sudjelovao je u razvoju cloud tržišta u Hrvatskoj i volimo vjerovati da je dio tako dobrog plasmana Hrvatske dijelom rezultat našeg rada. I izvješća HT-a jasno pokazuju da u našoj korisničkoj bazi cloud bilježi značajan rast. Za poduzetnike cloud je danas, posebno ako govorimo o malim i srednjim poduzetnicima, neizostavan. Oni ne mogu uspjeti ako koriste samo mobitel i fiksni telefon. Primjerice, poduzetnici moraju izdavati fiskalizirane račune, a fiskalizacija je u cloudu. Treba im sigurna pohrana podataka, e-mail, koji je također u cloudu itd. Sve je to njihova svakodnevica. Zato HT širenje svog poslovanja vidi kroz ovaj segment ponude.

Što ćete u tom smislu ponuditi poslovnim korisnicima?

HT će kroz novu ponudu cjelovitog paketa za digitalnu komunikaciju, uz telekom dio, na jednom mjestu ponuditi sve potrebne ICT usluge i opremu za opremanje digitalnog ureda. I po tome smo jedinstveni na tržištu. To je srž naše nove Magenta 1 Business platforme. Usto, želimo male i srednje korisnike potaknuti da bezbrižno isprobaju nove cloud usluge. Zato ćemo svim korisnicima 10 posto vrijednosti računa dati kao bonus da s njim izaberu i podmire neku cloud uslugu. To može biti pohrana podataka, backup, Office365, mini CRM ili neka druga ICT usluga. Vjerujemo da će to biti još jedna u nizu uspješnih inicijativa HT-a koja će dati veliki doprinos digitalizaciji gospodarstva jer je usmjerena direktno onima koji naše gospodarstvo pokreću.

HT Hrvatski telekom HT ulaže u mobilnu mrežu više od milijardu kuna i povećava brzine

Koliko će ta cloud ponuda biti široka?

Cilj nam je ponuditi one cloud usluge koje stvarno trebaju malim i srednjim tvrtkama. Znači, njima trebaju uredski programi, a mi nudimo Office365 u cloudu, zatim rješenja za komunikaciju e-mail i fax, a mi nudimo Cloud Exchange i Cloud Fax pa usluge za sigurnu pohranu i sinkronizaciju podataka kroz naš Cloud Storage, zatim rješenja za fiskalizaciju kao što su Mini i Maxi fiskalne blagajne te profesionalna blagajnička rješenja kao i rješenja za upravljanje odnosima s klijentima poput Mini CRM-a. Nudit ćemo i antivirusnu zaštitu u cloudu. Također, ponudu ćemo razvijati u skladu s konkretnim potrebama koje ćemo prepoznati na tržištu.

Telekomi Telekomi Najbolji prihodi u posljednjih pet godina

Što je s telekom dijelom, jer u mnogim dijelovima Hrvatske internetske veze nisu toliko dobre ili brze da bi podržale cloud?

Međunarodno priznati dokaz kvalitete mreže, P3 certifikat, potvrdio je da Hrvatski telekom ima najbolju mobilnu podatkovnu i govornu uslugu među svim mrežama u Hrvatskoj i među najboljima u Europi, posebice u segmentu pristupa internetskim uslugama.
Već sada nudimo svim Magenta 1 Business korisnicima mogućnost da si besplatno podignu brzinu interneta do 100 Mbp/s. No, to ovisi o tehničkim mogućnostima na lokaciji korisnika. Istodobno, HT je započeo novi investicijski ciklus vrijedan milijardu kuna kroz koji ćemo do kraja iduće godine, koristeći i mobilnu mrežu, moći svim Magenta 1 Business korisnicima bilo gdje u Hrvatskoj jamčiti minimalnu brzinu spajanja na internet od 20 Mbp/s. Znači da će sve naše cloud usluge moći bezbrižno koristiti bilo gdje u Hrvatskoj.

Poznati Hrvati slobodni zidari
SLOBODNI ZIDARI
Počeci masonerije u Hrvatskoj: Tko su bili poznati Hrvati masoni
Zaposlenici HEP-a na Advent Run utrci u Zagrebu
U EUROPSKOM VRHU
Podrška sportu i sportašima kao dio poslovne filozofije
  • Deleted user:

    Žalosno da ni nakon 20 godina postoje područja koja nisu pokrivena sa osnovnom 2G mrežom i vjerojatno nikada ne budu. Imate uslugu platite mjesečnu naknadu ali uslugu ne možete koristiti stalno, to je pravilo onih koji pomažu drugima i žive ... prikaži još!e od istih. I mi bi htjeli 5G iako nemamo ni 2G, to prvo riješite .