Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suradnja HUB385 i ZIP-a

Razvoj i podrška startupu na jednome mjestu

28.11.2008., Zagreb - Jupiter Adria, tvrtka za investicije u turisticke nekretnine. Ivana Soljan, glavna izvrsna direktorica. Photo: Tatjana Tadic/Poslovni dnevnik/PIXSELL
Foto: Tatjana Tadic/Poslovni dnevnik/PIXSELL
10.02.2017.
u 07:00

HUB385 centar inovacija i Zagrebački inkubator poduzetništva zajedničkim snagama odlučili su podržati startup cijenu

HUB385 centar inovacija i Zagrebački inkubator poduzetništva potpisali jučer sporazum o strateškoj suradnji i najavili novo poglavlje u razvoju domaće startup scene. Cilj im je podići kvalitetu ponude i stvoriti jedinstveno središte hrvatske kreativne ICT industrije.

Nove generacije odsad će ZIP-ov program inkubacije prolaziti u prostorima HUB385, u blizini centra grada. Dodatno, zainteresiranim startupima osigurat će se i mogućnost boravka u HUB385 centru inovacija te dostupnost mentora i prije službenog početka programa inkubacije.

Najavljena je i prva zajednička inicijativa. Tako 13. travnja u Hrvatsku dolazi Get in the ring globalno natjecanje u prodajnoj prezentaciji (pitch) na kojemu će domaći startupi prezentirati svoje poslovanje.

– Do ideje o suradnji došlo je spontano. Naime, naše aktivnosti u biti su kompatibilne te vjerujemo da zajedničkim snagama možemo osigurati još bolje uvjete za razvoj startup scene, ali i olakšati suradnju perspektivnih mladih tvrtki s onima već etabliranima. Isto takvu suradnju potičemo među našim stanarima tako da samo slijedimo uspješnu praksu koja se unutar ovih zidova primjenjuje – istaknula je Ivana Šoljan, suosnivačica HUB385 centra inovacija, te dodala:

– Iako se startup centre nerijetko promatra kao konkurenciju, važno je naglasiti da samo zajedno možemo podignuti cijelu priču na jednu novu, višu razinu i stvoriti zdravo i stimulativno okružje od čega će u konačnici svi imati koristi.

Iz ZIP-a su izrazili zadovoljstvo ovom suradnjom i mogućnostima koje će ona otvoriti, osvrnuvši se pritom na dodatno razvijanje dosadašnjih aktivnosti, s naglaskom na program akceleracije koji ZIP provodi u suradnji s mStartom. Tom prigodom predstavljena su i dva izvrsna startupa – SnapTap i Budgeteer – koji su ostvarili znatan napredak tijekom programa.

>> HUB: Ne nasjedajte na lažne online ponude i oglase

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije