Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posao od Kataru

Rat Ingre i IGH za posao u Dohi vrijedan 100 milijuna eura

'igh7_nnn_unu_211212'
Foto: IGH
1/3
24.12.2012.
u 12:00

Ingra se posljednjih dana prije odluke o ugovoru kojim IGH može dobiti posao desetljeća vrijedan 100 milijuna eura, pokušava ubaciti u igru svojim nacrtima za Dom rukometa u Dohi

Institut IGH i Ingra i ove godine ratuju u predbožićno vrijeme. I ponovno oko dvorane! Ovaj put nije riječ o zagrebačkoj Areni nego o katarskom Domu rukometa.

Cijene preporuku

Ingra se, naime, posljednjih dana prije odluke o ugovoru kojim IGH može dobiti posao desetljeća vrijedan 100 milijuna eura, pokušava ubaciti u igru svojim nacrtima za Dom rukometa u Dohi, u sklopu kojega je predviđena višenamjenska dvorana i niz pomoćnih dvorana, hotel i poslovni centar. Ne bi to bilo ništa više od konkurentske igre da se u cijelu priču nije ubacio Stjepan Mesić. Bivši predsjednik aktivan je i kao član Nadzornog odbora Ingre, pa je prema informacijama koje ima Večernji list, iskoristio svoj ugled da agitira za Ingru kod Kataraca. Navodno je napisao pismo u kojem zagovara da se razmotri i suradnja s Ingrom, ističući svoju poziciju bivšeg predsjednika. U zemljama Bliskog istoka iznimno se cijeni preporuka institucija, kao i dugogodišnja suradnja. No, iz katarskog veleposlanstva nismo dobili potvrdu da su dobili Mesićevo pismo.

– Ne možemo Vam potvrditi tu informaciju – komentirali su kratko u ambasadi.

Konkurencija među tvrtkama, naročito kada se bore za posao na vanjskim tržištima dobrodošla je, ali nezgodno je to što je posao gotovo dogovoren i što borba između dvije tvrtke na kraju može rezultirati porazom za obje kompanije. Pismo je, navodno, poslano nekoliko dana prije nego što je Institut IGH poslao svoju konačnu ponudu i projekt u Dohu.

Kuhalo i oko Arene Zagreb

Tim arhitekata predvođen Ottom Barićem prilagodio je nikad izgrađenu dvoranu u Zadru potrebama novog ulagača i u petak poslao projekt na ocjenu. U Ingri indirektno potvrđuju da se bore za posao rukometne dvorane.

- Katarski su investitori pokazali izrazito zanimanje za projekt Arene Zagreb još 2009. kada je vodstvo INGRE s tadašnjim predsjednikom RH Stjepanom Mesićem bilo u službenoj posjeti Kataru. Prezentirani su tehnički i konstrukcijski detalji multifunkcionalne dvorane Arene koji udovoljavaju standardima IHF-a, kao i mogućnosti održavanja kulturnih i drugih sadržaja. Investitori su posebno bili zadovoljni brzinom i kvalitetom izgradnje s obzirom na to da je takva napredna dvorana završena za svega 503 dana – odgovor je Ingre na pitanje pokušavaju li oteti posao IGH-u.

Predbožićni rat dviju tvrtki odigrao se i 2008. godine, kada je Institut IGH kao nadzor nad Arenom Zagreb priopćenjem za javnost pojasnio da krov na dvorani ne može izdržati velika opterećenja pa je time upitna i njegova ispravnost. Taj je zaključak zakomplicirao primopredaju dvorane, a Ingra je morala obećati da će otkloniti sve nepravilnosti.

>> IGH i Tehnika dobivaju posao stoljeća – gradnju katarske arene

Ključne riječi

Komentara 3

SE
sestrićna
15:20 24.12.2012.

ko ima bolju vezu u vladi taj će dobiti posao..naravno treba par milja kapnut i onom ko to omogući..tredicija se mora poštovat...

GO
google385
17:16 24.12.2012.

u igri su jos neke firme iz 9 zemalja a ne samo nase a mozda se jos neke zemlje ukljuce jer je svjetska gradevina u velikoj krizi a nasima neka je sa srecom

PO
pojedinac
18:58 24.12.2012.

Al će se čuditi i smijati odgovorni iz Katara na naslov članka. Gori naslov niste mogli ni u snu pomisliti.Znajte da njihov ambasador iliti njegovi uposlenici moraju pratiti sve događaje u RH i prenositi saznanja u Katar. Ovim člankom sami sebi kopamo jamu. Vrijeme je da riječ RAT izbacite iz svih vaših budućih priloga!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije