Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AMCHAM

Rast potražnje i bolji uvjeti financiranja poboljšanja su poslovanja u Hrvatskoj

Andrea Doko Jelušić
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/3
29.03.2018.
u 06:30

Gotovo 40 posto menadžera svjetskih kompanija smatra kako su uvjeti poslovanja u Hrvatskoj među najlošijima kad ih uspoređuju sa stanjem u regiji dok 6 posto drži da su najlošiji.

Nestabilan regulatorni okvir, duge i kompleksne administrativne procedure, visoki porezi na rad te nedostatak radne snage glavni su ograničavajući faktori poslovanja u Hrvatskoj, smatraju uprave vodećih svjetskih kompanija, članica Američke gospodarske komore koja 20 godina djeluje u Hrvatskoj.

Dvije trećine ispitanih navelo je da su 2017. bolje poslovali nego godinu ranije, i dalje se namjeravaju širiti, no iznijeli su niz zamjerki. Najveća su pogoršanja zabilježena u provedbi pravnih pravila i pravosuđu, a poboljšanja u rastu potražnje i boljim uvjetima financiranja. Rezultate istraživanja predstavila je izvršna direktorica komore Andrea Doko Jelušić.

Gotovo 40 posto menadžera svjetskih kompanija smatra kako su uvjeti poslovanja u Hrvatskoj među najlošijima kad ih uspoređuju sa stanjem u regiji dok 6 posto drži da su najlošiji. U odnosu na konkurente, spora nam je administracija, visoko porezno opterećenje, i malo tržište, a kao jedinu prednost vide turistički potencijal, članstvo u EU i geostrateški položaj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije