Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
paypass

Prvom beskontaktnom uplatom u Hrvatskoj kupljen – Večernjak

OTP BANKA - PROMOCIJA MASTER CARD - PAYPASS KARTICE (1)
14.09.2012.
u 20:49

Limit za beskontaktno plaćanje je 100 kuna, zbog zaštite od zloporabe, a iznad tog iznosa traži se autorizacija uz PIN

I u Hrvatskoj se napokon plaća beskontaktnom tehnologijom; prva transakcija samo dodirom POS uređaja obavljena je jučer u Dubrovniku na kiosku Tiska, a MasterCard karticom koju je izdao OTP kupljen je – Večernji list. Zasad je takvo plaćanje moguće samo na prodajnim mjestima u Dubrovniku – takvih je prodajnih mjesta već tridesetak – no banka je najavila širenje na Zadar, a zatim i na ostale dijelove Hrvatske. Limit za beskontaktno plaćanje je 100 kuna, zbog zaštite od zloporabe, a iznad tog iznosa traži se autorizacija uz PIN, što je regularna funkcija debitne kartice.

– Sklopili smo ugovor i s Konzumom u čijim će se dućanima također uskoro plaćati “PayPass” tehnologijom. Ova kartica omogućava brzo plaćanje na mjestima na kojima to puno znači – istaknuo je Slaven Celić, novoimenovani član uprave OTP banke.

Hrvatska u primjeni “PayPassa” kasni za okolnim zemljama; imaju ga, među ostalima, Srbija, Rumunjska, Češka, Slovačka i većina zemalja EU, a u svijetu ukupno 42 zemlje. Upravo zato što okolne zemlje već koriste tu tehnologiju veliki je pritisak na implementaciju u Hrvatskoj.

Komentara 6

OB
-obrisani-
23:21 14.09.2012.

Nije bitno kako ćeš trošit, bitno je imaš li što trošit.

KO
korisnik3
23:40 14.09.2012.

svaki iole inteligentan covjek ce bojkotirati “PayPass”. tocka.

M3
Miške 3
08:53 15.09.2012.

Novi slogan: "Naj biti bedak, kupi dodirom Večernjak"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije