Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
već u ljeto 2017.

Prve kineske investicije u Hrvatskoj: Nekoliko desetina milijuna eura za Krapinske Toplice

Krapinske toplice
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
26.04.2017.
u 12:02

Prva faza investicije otpočet će već u ljeto 2017. godine, a ukupna vrijednost investicija procjenjuje se na nekoliko desetina milijuna eura.

Prve konkretne kineske investicije u Hrvatskoj uskoro će se početi realizirati u Krapinskim Toplicama.

Riječ je o nizu projekata od kojih će se najprije realizirati oni vezani za turistički sektor. Investicije će realizirati tvrtka Zhongya nekretnine d.o.o. koju su kineski partneri nedavno registrirali u Republici Hrvatskoj.

Prva faza investicije otpočet će već u ljeto 2017. godine, a ukupna vrijednost investicija procjenjuje se na nekoliko desetina milijuna eura.

- Nekoliko godina surađujemo s Chinese Southeast European Business Association (CSEBA), a nakon što smo kineskim ulagačima predstavili katalog potencijalnih investicija, oni su se odlučili određenu količinu novca alocirati u Krapinske Toplice. Riječ je o dva tipa projekta, rezidencijalnim i turističkim, izjavio je načelnik Krapinskih Toplica Ernest Svažić.

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

- Investicije započinju podizanjem konkurentnosti hotelskog smještaja u Krapinskim Toplicama. Taj je projekt vrijedan oko 20 milijuna eura. Uslijedit će i drugi projekti poput izgradnje doma za starije, realizacije projekta rezidencijalnih vila (deset milijuna eura) te izgradnje javne garaže (oko pet milijuna eura). Pregovori oko preuzimanja Hotela Toplice su u završnoj fazi, izjavio je Mario Rendulić, predsjednik Predsjedništva CSEBA-e.

Partneri ističu veliku potporu Općine Krapinske Toplice koja je sudjelovala na brojnim prezentacijama i ugostila brojne potencijalne ulagače kako bi se promovirali turistički i investicijski potencijali ovog kraja Hrvatske.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije