Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INDUSTRIJA VRIJEDNA MILIJARDE

Prva investicija Codemapa 1,7 milijuna kuna

PD
27.01.2022.
u 17:40

U Codemapovu globalnu viziju investirali su SQ Capital te poduzetnici Tomislav Matić i Mate Rimac, koji se ujedno pridružuje i u ulozi strateškog savjetnika

Codemap.io, platforma za no-code/ low-code, automatizaciju i SaaS alate ostvarila je svoju prvu investiciju u iznosu od 1,7 milijuna kuna ili 225,000 eura, izvijestili su iz te tvrtke.

Radi se o platformi koja povezuje pojedince i kompanije svih veličina kojima su potrebna brza, učinkovita i pristupačna softverska rješenja s provjerenim no-code/low-code stručnjacima i agencijama. Na Codemap.io platformi je danas registrirano 4500 korisnika, dok je u protekloj godini ukupna vrijednost softverskih projekata na Codemapu premašila 5,5 milijuna dolara, stoji u priopćenju tvrtke.

Rimac i u ulozi savjetnika

Kako pišu osnivači Saša Janićijević, Goran Bušelić te Karl Mamić, dosadašnje rezultate postigli su u tzv. "bootstrap" okruženju bez investicija ili plaćenog marketinga, te su sada odlučili širiti tim i poslovanje. Usto, kažu, rade na nadogradnji platforme robusnom tehnološkom analitikom za koju vjeruju da će promijeniti način na koji se koriste digitalni alati, zapošljavaju, te rade u novoj eri tehnologije bazirane na no-codeu. Dobivena investicija u najvećoj će mjeri biti usmjerena na zapošljavanje u nekoliko poslovnih funkcija, razvoj proizvoda, daljnji rast baze korisnika, te ključna partnerstva i nastavak širenja na američkom tržištu.

U Codemapovu globalnu viziju investirali su SQ Capital te poduzetnici Tomislav Matić i Mate Rimac, koji se ujedno pridružuje i u ulozi strateškog savjetnika. U posljednjih nekoliko godina, venture partner Codemapa SQ Capital, značajno je proširio svoj investicijski portfolio ulaganjima u nekoliko obećavajućih startupa, uključujući Repsly, Farseer, Sportening, Fueloyal te Miret.

Za pojedine tehničke aspekte Codemap platforme te strategiju rasta u Sjedinjenim Američkim Državama, Codemapu se kao savjetnik pridružio i Boris Debić, Silicon Valley Technologist i Founding Engineer Epiphany-a, koji je 15 godina karijere proveo i u Googleu radeći na strateškim projektima u doba najvećeg rasta tvrtke, a posljednjih desetak kao aktivan član uprave nekoliko uspješnih startupova, uključujući i ProductionPro, platforme za kreativnu kolaboraciju koja je ostvarila svjetski uspjeh kroz partnerstva s nekim od najvećih medijskih i produkcijskih kompanija, ističu iz Codemapa.

No-code platforme rastu

Codemapov tim sklopio je i partnerstva s vodećim no-code/low-code razvojnim platformama koje su i same u značajnim investicijskim ciklusima, npr. Bubble, Adalo, Glide, Stacker itd. Cijeli pokret se nezaustavljivo širi, ne samo velikom brzinom, nego i opsegom - portal AI Multiple, specijaliziran za praćenje AI, IoT, RPA, te poslovnih razvojnih platformi, danas identificira čak 222 različite no-code/low-code kompanije.

U posljednjih godinu i pol dana u no-code platforme uloženo je gotovo pet milijardi dolara, što samo potvrđuje nezaustavljiv rast ove industrije te globalni utjecaj koji će no-code imati na budućnost softvera i tehnologije, što je svakako i više nego dobar razlog za pomno praćenje daljnjeg razvoja ovog revolucionarnog pokreta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije