Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Prosječna dnevna cijena najma turističkog apartmana u Hrvatskoj iznosi 63 eura

Cijene najma izvan sezone u prosjeku su niže za oko 25 posto
09. srpnja 2018. u 12:57 2 komentara 969 prikaza
Split: Turisti uživaju u pogledu koji se s vidilice na Marjanu pruža na grad
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Njuškalova kategorija Turizam iz mjeseca u mjesec bilježi rast posjeta, pa je tako u lipnju imala čak 26 posto posjeta više u odnosu na raniji mjesec, što i ne čudi budući nam je turistička sezona pred vratima, a s više od 6 tisuća objekata za odmor na obali i u unutrašnjosti, Njuškalo nudi odličan pregled domaćih destinacija za ljetovanje.

Broj turista u Hrvatskoj raste i ove godine Zatečeni Iznajmljivači: Već je boravišna pristojba poskupjela 25%

Sve je više stranih posjetitelja ove Njuškalove kategorije, a ponajviše dolaze iz Slovenije, Njemačke, BiH te Austrije i Poljske. Najveća ponuda privatnog turističkog smještaja je u Sjevernoj i Srednjoj Dalmaciji, te Kvarneru i Primorju. Nudi se više vrsta turističkog smještaja, među kojima je najviše apartmana no može se naći i cijelih kuća, kao i soba. Cijene variraju od 20-ak eura do čak 500-tinjak eura za dan najma.

Prosječna dnevna cijena najma turističkog apartmana u Hrvatskoj na Njuškalu iznosi 63 eura. Prema podacima kojima Njuškalo raspolaže, cijene najma izvan sezone u prosjeku su niže za oko 25 posto, što je dovoljan razlog kako bi se za ljetovanje odlučili izvan sezone kada su cijene najviše.

 | Autor :

Sjeverna Dalmacija

Na Njuškalu je trenutno dostupno više od 2.700 smještajnih objekata u Sjevernoj Dalmaciji. Oglasi u ovoj regiji bilježe najveći interes posjetitelja u prvoj polovici godine, ali i najpovoljnije cijene u sezoni uspoređujemo li ih sa ostalim priobalnim regijama. Najviše apartmana iz ove regije nudi se u Zadru, Vodicama te Viru i Biogradu na moru. Prosječna cijena najma u Zadru iznosi 62 eura za dan koliko je i u Biogradu na moru, dok istovremeno prosječna cijena najma apartmana na Viru iznosi 56 eura za dan, a u Vodicama 57 eura.

13.08.2014., Rovinj - Luka je puna brodica, a grad turista. Jedrilice, gliseri i kruzeri redovito uplovljavaju.  Photo: Dusko Marusic/PIXSELL turizam Za mađarske turiste Hrvatska će i ove godine biti najvažnija inozemna destinacija

Iako su prosječne cijene najma tolike, u mnogim mjestima ove regije se može unajmiti apartman već za tridesetak eura po danu.

Zanimljivo, u mjestu Pag prosječna dnevna cijena najma apartmana u sezoni iznosi 60 eura, dok istovremeno u obližnjoj Novalji, poznatoj prije svega po plaži Zrće, ta je cijena za 32 posto viša i iznosi 78 eura. Neka od povoljnijih mjesta za ljetovanje u Sjevernoj Dalmaciji su Tribunj, Pirovac, Vrsi i Tisno.

Srednja Dalmacija

U ovoj regiji, apartmani se mogu naći za 40-ak eura po danu, no prosječna cijena iznosi 73 eura. Najviše apartmana se nudi u Splitu, Makarskoj te Omišu. Iako se može naći i za 50-ak eura, prosječna dnevna cijena najma turističkog apartmana u Splitu usred sezone iznosi 80 eura. Istovremeno, u Makarskoj se prosječno cijene kreću oko 64 eura, dok ćete u Omišu za jedan dan najma apartmana trebati izdvojiti 72 eura. Neka od povoljnijih mjesta u ovoj regiji prema cijena najma apartmana su Seget i Okrug.

Ultra Europe festival 2018. Ministar Cappelli na Ultra Europe: Hrvatska po festivalima i sportu najprepoznatljivija u Europi i svijetu

Južna Dalmacija

Očekivano, najviše cijene u ovoj regiji su u Dubrovniku gdje prosječna cijena najma apartmana po danu iznosi 84 eura, no cijene variraju od 60 pa do više od 150 eura. Uz Dubrovnik, najviše se apartmana u Južnoj Dalmaciji nudi u Orebiću te na Korčuli. Prosječna dnevna cijena najma apartmana u Orebiću je 52 eura, dok je na Korčuli ona 62 eura. Orebić je jedno od povoljnijih mjesta za ljetovanje u ovom dijelu Hrvatske.

Istra, Kvarner i Primorje

Gledamo li Istru te Kvarner i Primorje, najveća ponuda apartmana je u Crikvenici, na Rabu te u Novom Vinodolskom i Omišlju. Prosječna cijena apartmana u Crikvenici u sezoni iznosi 67 eura, dok je na Rabu ona 63 eura po danu. U Puli ćete prosječno za dan najma morati izdvojiti 76 eura, dok je u Rijeci najam daleko povoljniji i iznosi 56 eura za dan.

Split: Pripreme za Ultra Europe 2018 na stadionu Poljud ULTRA EUROPE Kreće opsada Splita: Stigli gosti iz Konga, Maroka, Malija, Indije...

Kontinentalna Hrvatska

Uz široku ponudu turističkog smještaja na obali, na Njuškalu na svoje mogu doći i ljubitelji kontinetalnih dijelova. Tako, na Njuškalu možete birati između više od 800 smještajnih objekata u kontinentalnim dijelovima. Najveća ponuda je u Zagrebu gdje se minimalne cijene kreću od oko 25 eura po danu, dok je prosječna cijena najma apartmana u glavnom gradu 50 eura za dan.

 | Autor :

KATASTROFA
FOTO, VIDEO Razoran tornado pogodio Češku: Sve je sravnjeno sa zemljom, najmanje 150 ozlijeđenih
Ilustracija
DOPUNSKO OSIGURANJE
Mladić dobio kopačkom u oko te ga je ta nezgoda umalo skupo koštala
  • mrvi:

    Onda sam imala srecu da sam kucu od 108 m iznajmila za 50euro po danu. To za 6 osoba. Nemojte se pjeniti jer Apartmani su skoro prazni.

  • Mijat vrdoljak:

    Bez Hvara tableta nema vrijednosti.