Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Profitabilnost raste, manji prihodi rezultat su raskida ugovora s Herbalifeom

Kompanija je imala 4,8 posto veću EBITDA u odnosu na isto razdoblje lani, a neto dobit bila je 15,4 posto
28. travnja 2017. u 14:42 1 komentara 582 prikaza
Emil Tedeschi
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Atlantic Grupa u prvom je tromjesečju ostvarila znatan rast profitabilnosti. Dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) iznosila je 108,9 milijuna kuna i bila je veća 4,8 posto u odnosu na isto razdoblje lani, dok je neto dobit nakon manjinskih interesa porasla 15,4 posto na 52,3 milijuna kuna.

Ostvareni prihod od prodaje bio je 1,1 milijardu kuna, što je u odnosu na isti lanjski period pad od 2,9 posto, a prouzročen je u najvećoj mjeri prekidom suradnje s najvećim kupcem privatne robne marke u segmentu sportske i aktivne prehrane.

01.02.2017. Zagreb-  Emil Tedeschi, osnivac i vlasnik Atlantic Grupe. Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL vlasnik Atlantic grupe Tedeschi o Agrokoru: Situacija je složena no vjerujem da će se iznaći rješenje

Ako se izuzme raskid s Herbalifeom, prihod od prodaje u prvom kvartalu rastao je 1,5 posto. I na većini tržišta ostvareni su dobri prodajni rezultati, a kada bi se izuzeo učinak kontroliranog smanjenja obujma poslovanja s članicama Agrokora, rast bi bio i znatno veći. Pokrenuti procesi restrukturiranja Agrokora daju nadu, kažu, da će se opseg naše suradnje vratiti na razine prije krize. 

Emil Tedeschi AKVIZICIJA Tedeschi otkrio: Atlantic za 10 milijuna eura kupuje tvrtku u zapadnoj Europi
POSLOVNA RJEŠENJA
Pogledajte kako je karlovački slatkovodni akvarij postao primjer uspješnog poslovanja

A1 izdvaja za Vas