Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u petak štrajk

Produljen rok dostave ponuda za koncesiju Zračne luke Zagreb

'11.07.2011., Pleso , Zagreb - Pocetkom godisnjih odmora promet u zracnoj luci Zagreb znatno se povecao. Photo: Igor Kralj/PIXSELL'
'Igor Kralj/PIXSELL'
Autori: IČ/VLM, jb/VLM
17.11.2011.
u 17:30

Sindikati ne odustaju od štrajka, premda im Vlada nudi odgodu otvaranja ponuda za koncesiju na aerodrom

Koordinacija četiriju sindikata koji djeluju u Zračnoj luci Zagreb u petak će organizirati štrajk upozorenja, zbog čega će promet na najvećem hrvatskom aerodromu vjerojatno biti potpuno prekinut od 11 do 16 sati, kada je previđeno održavanje štrajka.

S obzirom na to da se očekuje da će se gotovo svi radnici odazvati štrajku, i to tako da će doći na svoja radna mjesta, ali od 11 do 16 sati neće raditi, zrakoplove na Plesu u tom razdoblju neće imati tko primati i otpremati, kao ni putnike. Sindikati su u četvrtak odgovorili na optužbe uprave ZLZ-a da su dopunama kolektivnog ugovora koje su tražili povećali troškove tvrtke za 17 milijuna kuna, nazivajući ih neistinitima, te navode da su samo tražili da ona prava koja već imaju prema pravilnicima uđu u kolektivni ugovor.

Ako ne dođe do mirenja, sindikati će u ponedjeljak organizirati cjelodnevni štrajk, a ako se ni tada ne postigne dogovor s upravom, 28. studenog počinje generalni štrajk do ispunjenja uvjeta. U sindikatima kažu da su ih članovi Vlade pokušali nagovoriti da odustanu od štrajka, nudeći čak i odgodu otvaranja ponuda za koncesiju za dva tjedna.

Inače, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture u četvrtak popodne priopćilo je da je rok dostave ponuda za koncesiju novog putničkog terminala Zračne luke Zagreb produljen.

Stručno povjerenstvo za koncesiju novog putničkog terminala Zračne luke Zagreb prihvatilo je zahtjev natjecatelja za dodatno produljenje roka za dostavu ponuda za dodjelu koncesije za ZLZ. Novi je rok za predaju konačnih ponuda 12. prosinca 2011. do 14 sati, kada će biti i javno otvorene u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, dok je prethodni rok bio 21. studenog. Ministarstvo je dosad odgovorilo na oko 200 pitanja koja su postavili natjecatelji u drugom krugu nadmetanja, ističe se u priopćenju.

Komentara 46

FA
fatosm
18:28 17.11.2011.

stefj, ZLZ nije korisnih državnih jasli, nego naprotiv, ZLZ puni kesu toj državnoj jasli koju spominješ. A pogotovo nije generator gubitaka kao ta brodogradilišta. Malo se informirati prije nego kreneš lupetati po forumu.

OB
-obrisani-
19:23 17.11.2011.

dok se rok produzuje unda po hrvotski to znoci: da su dobilji srot ponude hehehehehe

ST
stefj
17:45 17.11.2011.

Hm, tako su i u brodogradilištu štrajkali, gle čudom, baš kada su Koreanci trebali dati ponudu za kupovinu istih. Naravno, nakon štrajkova, zaključili su da se s ovima ovdje ne isplati gubiti vrijeme. Svi znamo gdje su danas brodogradilišta. Ovo je slično ili potpuno isto. Lijepo je biti na državnim jaslama, teško se odvojiti od tolke sise...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije