Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zse

Prodaja Optime oporavila domaće burze

Ilustracija
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
17.01.2020.
u 07:37

HT-ova dionica u dva tjedna ojačala je gotovo 8 posto

Zahvaljujući rastu cijene dionice Hrvatskog telekoma (HT) zbog skorašnje prodaje udjela u Optima telekomu indeks Zagrebačke burze nalazi se na najvišim razinama od početka 2017., kada je daljnje jačanje tržišta spriječila kriza u Agrokoru.

U prva dva tjedna ove godine CROBEX je ostvario rast od 1,7 posto, a u bližem okruženju od hrvatskog mjerila bolji je samo slovenski (+4,9%) i makedonski indeks (+6,5%). S obzirom na to da je od početka godine u fokusu ulagača, “lokomotiva” cijelog tržišta dionica je HT-a koja je u utorak dosegla najvišu cijenu u tri godine od 188 kuna.

U četvrtak se cijena spustila na 185 kuna. Samo u prva dva tjedna ove godine HT je na burzi ojačao 7,9 posto, a s obzirom na to da je nakon Podravke drugi po težini u CROBEX-u, blagotvorni utjecaj na cijelo tržište nije izostao. Analitičar Erste banke Davor Špoljar ističe kako kretanje domaćeg tržišta kapitala početkom ove godine prati dinamiku kretanja na globalnim burzama, što uključuje nastavak rasta nakon uspješne 2019.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije