Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poziv ulagačima

Prodaja Imunološkog zavoda samo uz uvjet kupnje sva tri cjepiva

Imunološki zavod
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/2
22.04.2014.
u 13:30

Svi zainteresirani, a zasad ih je troje, moći će obaviti dubinsko snimanje, a obvezujuće ponude ne treba očekivati prije ljeta

Kako doznajemo, Povjerenstvo za odabir strateškog partnera u Imunološkom zavodu održat će ovaj tjedan prvi sastanak nakon formiranja i objaviti poziv za odabir strateškog partnera te utvrditi uvjete pod kojima će država prihvatiti ulazak potencijalnog ulagača u tu tvrtku.

Kao što se i pretpostavljalo, država će tražiti da strateški partner preuzme cijelu proizvodnju, odnosno virusna i bakterijska cjepiva i krvnu plazmu. Tražit će, nadalje, da ulagač omogući i nastavi kvalitetnu proizvodnju i obavi ulaganje te zadrži zaposlenike. Država bi, prema planu, ostavila udjel u tvrtki. Interes za preuzimanje Imunološkog već su iskazali PharmaS Luke Rajića zajedno s Fondom za gospodarsku suradnju (FGS) Nexus te grad Zagreb i Jadran Galenski laboratorij. Osim njih, prema saznanjima, nitko se unutar Ministarstva gospodarstva nije više interesirao za moguće preuzimanje Imunološkog.

No, nakon što Povjerenstvo objavi uvjete preuzimanja, svi zainteresirani moći će obaviti dubinsko snimanje. Zbog toga je teško očekivati da se prije ljeta dostave obvezujuće ponude. A brzo ulaganje je nužno jer je tvrtka izgubila dozvole za proizvodnju krvnu plazmu i bakterijskih cjepiva.

>>Vlada traži partnera za Imunološki zavod

Komentara 1

CH
chupakabra
16:31 22.04.2014.

izgleda da ste ga uspjeli progurati ispod pulta. Svaka vam čast, farizeji :-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije