Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GARI CAPPELLI:

'Potpora Ryanairu ako leti i u Osijek'

Ministar turizma Gari Cappelli
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/2
08.02.2020.
u 00:30

Ryanair nam dovozi najviše gostiju, u 2020. će imati čak 45 ruta prema Hrvatskoj, kaže ministar Cappelli

Za vijest koja je stigla u studenom s londonskog sajma World Travel Market, da bi Ryanair u svoj red letenja mogao ponovno uvrstiti Osijek, još uvijek nema potvrde.

Ministar turizma Gari Cappelli na londonskoj je burzi turizma kazao kako očekuje da se predstavnici ovog niskotarifnog avioprijevoznika izjasne do kraja prosinca, ali počela je i veljača, a u osječkoj Zračnoj luci i dalje nemaju informacija hoće li im slijetati i Ryanairovi avioni ili ne. Ta je kompanija svoju posljednju liniju za Osijek “odvozila” 2017., a u ovoj godini bi to, prema sugestiji hrvatskog ministra turizma, trebali biti letovi iz Londona dvaput tjedno.

– Ryanair nam dovozi najviše gostiju, u 2020. će imati čak 45 ruta prema Hrvatskoj, a za podršku u marketingu i oglašavanju traže tri milijuna eura. O tom iznosu ćemo još pregovarati, ali već sam im jasno rekao da ćemo se bez Osijeka u paketu teško dogovoriti. Na takav način pregovaramo i s drugim avioprijevoznicima. Ne krijemo im da ćemo nagraditi i dodatno poduprijeti sve koji budu spremni letjeti i za Osijek – otkrio nam je nakon londonske burze ministar Cappelli.

Pregovarači su, očito, tvrdi, ali, kako neslužbeno doznajemo, pregovori nisu prekinuti i još uvijek ima izgleda da se letovi London – Osijek ovoga ljeta ipak realiziraju. To bi mogla biti jedna od tema na skorom turističkom sajmu u Münchenu, koji se održava 19. do 23. veljače, na kojem bi se hrvatski turistički čelnici trebali sastati s predstavnicima Ryanaira.

Ključne riječi

Komentara 1

TA
Tajkunkomunjara
10:29 08.02.2020.

U Londonu zive Zagrepcani i uglavnom bogatiji Hrvati koji lete za Zagreb ,u Dublinu zivi 20 000 Slavonaca koji bi rado doveli Irske prijatelje u posjetu ,letovi iz i za London su u nekomercijalno vrijeme tj. nisu spojivi ,pa ce Slavonci letit preko Budimpeste

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije