Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatske željeznice

Popovac: Ova uprava poslovanje HŽ-a prikazuje bez fige u džepu

HŽ
Anto Magzan/VLM
09.12.2009.
u 13:53

Iako je HŽ holding u prvih devet mjeseci ove godine izgubio 30 milijuna kuna, uprava se nada da će godinu završiti s minimalnim gubitkom. U investicije iduće godine kani uložiti 1,626 milijardi kuna.

U idućoj godini HŽ Holding u investicije kani uložiti 1,626 milijardi kuna, a iako je u prvih devet mjeseci 2009. ostvario gubitak od 30 milijuna kuna, uprava se nada da će godinu završiti s minimalnim gubitkom. U idućoj godini glavna ulaganja odnosit će se na nastavak obnove pruge Vinkovci-Tovarnik, za što je novac osiguran iz pretpristupnog fonda ISPA, izmjena sustava električne vuče Moravice-Rijeka-Šapjane i Škrljevo-Bakar, modernizacija pruge Oštarije-Knin-Split te nastavak izgradnje optičke infrastrukture. Nove investicije bit će dionica Okučani-Novska, Zagreb Glavni kolodvor, remont pruge Lokve-Drivenik te snacija željezničkog mosta Sava Jakuševac u Zagrebu. Predsjednik uprave HŽ Holdinga Zoran Popovac rekao je danas kako je za HŽ ova godina bila najteža dosad, ako se izuzme ratno vrijeme. Tome je pridonijela teška željeznička nesreća, uhićenje bivšeg direktora Davorina Kobaka... Radni omjer HŽ-a iznosi pak 210 posto, što znači da država na svaku kunu koju zarade Hrvatske željeznice mora izdvojiti 1,1.

- Nismo zadovoljni takvim radnim omjerom, ali ova je uprava odlučila bez fige u džepu prikazivati radne omjere, a ranije se taj odnos prikazivao boljim nego što je bio - rekao je Popovac. Uprava HŽ-a izradila je novi plan privatizacije društava u sklopu HŽ Holdinga i plan restrukuiranja. On je upućen socijalnim partnerima. Nakon što prođe Nadzorni odbor i dođe na Vladu, u HŽ-u će o njemu moći više govoriti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije