Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Ponuda za preuzimanje Ingre morat će se poništiti

Đuro Đaković izrazio je namjeru preuzimanja 95 posto udjela, no to nije ostvarivo jer je više od pet posto dionica pod zalogom
25. rujna 2012. u 19:48 2 komentara 4 prikaza
Zagrebačka burza, dionica (1)
Foto: Tatjana Tadic/Poslovni dnevnik/PIXSELL

Ciljani udjel u Ingri od 95 posto koje je namjeravalo preuzeti društvo Đuro Đaković nije moguće jer je više od pet posto dionica Ingre pod zalogom. Stoji to u mišljenju uprave Ingre kao odgovor na ponudu za preuzimanje objavljenom na stranicama Zagrebačke burze.

Kako kažu neki sudionici tržišta, neobično je da uprava Đure Đakovića ili njihovi savjetnici u tom poslu nisu prethodno provjerili u SKDD koliki je mogući limit slobodnih dionica na koje mogu računati jer sada se natječaj mora poništiti, a Đuro Đaković eventualno dati novu ponudu. Smatraju da bi uprava sada trebala više pozornosti usmjeriti na mogući limit dionica koje se mogu preuzeti, a taj udjel možda čak nije ni 50, a eventualno tek 25 posto, uzme li se u obzir da 36 posto udjela u Ingri drže institucionalni ulagači. Prema mišljenju nekih, logičnije bi bilo da je Đuro Đaković ponudio dokapitalizaciju Ingre od, primjerice, 50 milijuna kuna i preuzimanje udjela od 25 posto po cijeni od šest kuna za dionicu.

U svakom slučaju Ingri je potreban novac te kako i stoji u mišljenju uprave Ingre njihovo restrukturiranje i sinergija s tvrtkom Đuro Đaković osnažilo bi njihovu konkurentnost na tržištu i zato su za suradnju otvoreni. Smatraju i da je ponuđena cijena od šest kuna za dionicu primjerena, ali se i ističe da predsjednik uprave Igor Oppenheim neće prodavati svoje dionice, upravo zato što je limit od 95 posto nemoguć.

>> Đuro Đaković počeo preuzimati Ingru, uvjet 95 % dionica

Rene Marincel
USPJEŠNI PAR
Otkrivamo koga ljubi kći poznatog Hrvata, uživa u luksuznom imanju i putu na Mauricijus!
Kupovina
KVIZ
Otkrij svoj shopping personality
  • Avatar Anemični guzonja
    Anemični guzonja:

    Obzirom na kvalitetu pripreme ponude pretpostavljam da su Đuru savjetovali mlađahni Linić koji je počela tržišne ekonmoji marljivo učio u socijalističkoj INI od druga Kardelja. Finalni glanc je bacio premijer Milanović za zavidnim životopisom statiranja u Nagorno Karabahu. No sigurno ... prikaži još! im je pomogao sa "Hic Ingra, hic salta"..

  • dekop:

    Gdje je "nazovi" pravna država i zakon o stečaju ? Bolje bi bilo da se bar javno ne obznanjuju javne pljačke, pa kad neznaš bolje spavaš. INGRA je trebala ići u stečaj 15.8., ali je moja mama javila Hanfi da ... prikaži još! bi je kupila, pa to sad ne vrijedi da se nebi poremetilo tržište, svašta..............