Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
preuzimanje INGRE

Đuro Đaković počeo preuzimati Ingru, uvjet 95 % dionica

novac
Davor Puklavec/PIXSELL
16.09.2012.
u 22:30

Uvjetna ponuda vrijedi 28 dana, a sama uprava Đure Đakovića ne može ništa komentirati dok traje javna ponuda

Đuro Đaković Holding počeo je već dugo najavljivanu operaciju preuzimanja Ingre! HANFA je prije nekoliko dana donijela rješenje kojim se slavonskobrodskoj tvrtki odobrava objavljivanje dobrovoljne ponude za preuzimanje Ingre, a za svaku od njenih 13.545.200 redovitih dionica ponuđena je cijena od 6 kuna.

– Riječ je o nešto većoj cijeni nego što je danas za dionicu Ingre ponuđena na burzi, a izračunata je na temelju tromjesečnog prosjeka. Ponuda je uvjetovana, odnosno u otkup dionica ići će se samo ako za prodaju bude ponuđeno najmanje 95 posto. Vodili su se pregovori s vjerovnicima Ingre i procjena je kako će se tvrtka moći kvalitetno sanirati samo ako Đuro Đaković bude imao apsolutnu kontrolu upravljanja – kažu dobro obaviješteni izvori. Sama pak uprava ĐĐ Holdinga zakonski ne može komentirati ponudu koja traje 28 dana, no to čine analitičari.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije