Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JAVNA DRAŽBA

Podravka putem javne dražbe prodaje dionice Mirne, Mirna: To je zabranjeno

Mirna Rovinj
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
12.03.2014.
u 21:18

Podravka putem javne dražbe prodaje 42,20 posto ukupno izdanih dionica

Podravka u postupku izvansudskog namirenja tražbine putem javne dražbe prodaje 155.329 dionica rovinjske Mirne, stoji u priopćenju Podravke objavljenom na stranicama Zagrebačke burze. Radi se o 42,20 posto ukupno izdanih dionica.

Podravka je za organizaciju i provođenje prodaje ovlastila Investicijsko društvo Interkapital vrijednosni papiri d.o.o. Javna dražba bit će oglašena sutra.

Međutim, o vijesti se ubrzo oglasila Mirna, iz koje tvrde da prodaja njihovih dionica i namirenje izvansudskim putem nije dopuštena. Naime, temeljem članka 495. st.2. Zakona o tržištu kapitala izričito je zabranjeno namirenje izvansudskim putem u slučaju kada je založno pravo zasnovano prisilnim putem.

"Podravka d.d. stekla je založno pravo na dionicama Mirne d.d. prisilnim putem i to Rješenjem o ovrsi Trgovačkog suda u Varaždinu od 17.6.2010. godine. Donošenjem rješenja o ovrsi i zapljenom dionica, stječe se založno pravo prisilnim putem (članak 198.c st.1. Ovršnog zakona – NN 57/96 i dr.)", poručuju iz Mirne.

"Budući da je doneseno rješenje o ovrsi kojim se steklo prisilno založno pravo na dionicama Mirne d.d., prodaja je moguća isključivo unutar ovršnog postupka i pod uvjetima Ovršnog zakona. Osim toga, kada se prodaja provodi u ovršnom postupku, kao ovršna radnja, već samo zbog toga nije dopušteno prodavati predmet ovrhe izvansudskim putem. Stoga, prodaja izvansudskim putem je zabranjena. Pravni posao sklopljen izvansudskim putem smatra se ništetnim jer je protivan prisilnom propisu", navodi se u priopćenju.

>> Uprava Mirne: Podravka nije dostavila svoju ponudu, Podravka: Jasno smo iskazali svoj interes

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije