Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odluka uprave

Podravka povećava plaće radnicima, drugi put u manje od godinu dana

Martina Dalić
Podravka
11.02.2022.
u 14:30

Novo povećanje donosi rast plaća između 350 i 800 kuna neto, čime Podravka ulaže više od 35 milijuna kuna u povećanje plaća

Uprava Podravke d.d. na današnjoj je sjednici donijela odluke kojima se ponovno povećavaju plaće i primanja za više od 3200 radnika Grupe Podravka. To je drugo povećanje plaća u manje od godinu dana i primjenjuje se s 1. ožujkom 2022. za isplatu u travnju.

Današnje odluke znače da će plaće radnika Podravke i Mirne od 1. ožujka u prosjeku porasti između 350 kuna i 800 kuna neto. Uzimajući u obzir i prvi val povećanja plaća iz travnja 2021. godine, neto primanja radnika Podravke i Mirne u manje od godine dana prosječno su porasla između 980 i 1150 kuna, odnosno prosječno između 18 % i 28 %, ovisno o stručnoj spremi i uvjetima rada.

Novo povećanje plaća znači povećanje ulaganja u primanja zaposlenika od oko 35 milijuna kuna na godišnjoj razini. U prvom valu povećanja plaća ulaganja u plaće povećana su za 21 milijun kuna pa je Podravka u manje od godinu dana ukupno uložila više od 55 milijuna kuna u primanja radnika.

"Iznimno sam zadovoljna što smo u manje od godinu dana po drugi put značajno povećali plaće i primanja radnika. Povećanje plaća za mene je bio jedan od najvažnijih ciljeva koje sam si postavila pri dolasku u Podravku. Današnje odluke pokazuju da je taj cilj, iako ambiciozan, dostižan i realan. Zahvaljujem svim sindikatima koji djeluju u Podravci na doprinosu u oblikovanju ovih odluka. Vjerujem da smo na ovaj način dodatno unaprijedili privlačnost Podravke kao poželjnog poslodavca za stručne i ambiciozne radnike. Odluke o povećanju plaća temelje se na poslovnim rezultatima koje smo ostvarili u protekloj godini, a kojima itekako možemo biti zadovoljni. Čvrsto vjerujem da radnici trebaju participirati u uspjehu i rezultatima kompanije i upravo ovo povećanje plaća to dokazuje", poručila je Martina Dalić, predsjednica Uprave Podravke.

Povećanje plaća o kojem je danas odlučila Uprava Podravke proizlazi iz povećanja koeficijenta učinka za sve radnike i povećanja pojedinih koeficijenata složenosti poslova. Valja naglasiti da se dio povećanja koeficijenata složenosti odnosi na otvaranje mogućnosti za napredovanje najproduktivnijih i najučinkovitijih radnika s visokom stručnom spremom. Povećanje koeficijenta učinka za 0,15 za sve radnike i povećanje dijela koeficijenata za KV i VKV radnike primijenit će se s 1. ožujka, dok će povećanje dijela koeficijenata za VSS radnike, na temelju njihovih individualnih radnih rezultata, biti u primjeni od 1. svibnja.

Primanja radnika Belupa, kao članice Grupe Podravka, njih više od 1000, povećat će se za 250 kuna neto mjesečno kroz isplatu neoporezivog mjesečnog dodatka, o čemu će Uprava Belupa donijeti odgovarajuće odluke, a primjena se također očekuje s 1. ožujkom 2022.

Uprava Podravke zahvalila je predstavnicima svih sindikata koji djeluju u Grupi Podravka – PPDIV, Nezavisni sindikat Podravke i Sindikat radnika koncerna Podravka SINPOD – na konstruktivnom i produktivnom dijalogu te njihovoj podršci povećanju koeficijenata složenosti poslova kroz nadopune Kolektivnog ugovora Grupe Podravka i Kolektivnog ugovora Mirne, a koje su potpisane danas u Koprivnici.

Osim odluka o povećanju plaća, Uprava je u proteklom razdoblju donijela i niz odluka vezanih uz poboljšanje uvjeta rada u gotovo svim proizvodnim i poslovnim cjelinama. U tom se smislu ističe odluka o investiciji u klimatizaciju proizvodnih pogona vrijedna oko 12 milijuna kuna (tvornice Kalnik, Danica, Kokteli, Dječja hrana i Mlin) čiji se dovršetak i instalacija klimatizacijske opreme očekuju u svibnju 2022. godine.

Komentara 4

PR
prokurator
01:19 13.02.2022.

kako nam se borguša proljepšala na novom radnom mjestu!

Avatar Behemot
Behemot
05:27 16.02.2022.

Nisam prepoznao Martinu Dalić kako si je zategnula lice. Prije je zračila jednim animalnim seksipilom žene koja je prošla kroz sve, a sada izgleda smiješno.

ČS
Čuvaj se senjske ruke
16:22 13.02.2022.

Genijalna matematika. Ona ima s plaćom i bonusima najmanje sto tisuća, a radnicima daje mizeriju. Što je s Podravkinim umirovljenicima? Njima daje kokošju juhu! A oni su gradili, a ne ona.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije