Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
farmaceutika

Podravka dokapitalizirala Belupo sa 86 milijuna kuna lanjske dobiti

Podravka
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
30.04.2014.
u 09:30

Time su stvoreni dodatni uvjeti za gradnju dviju novih tvornica lijekova od 2015., koje će zapošljavati nekoliko stotina radnika

Uprava Podravke, koja ujedno predstavlja i skupštinu Belupa, jučer je donijela odluku o dokapitalizaciji Belupa sa 86 milijuna kuna reinvestiranjem prošlogodišnje dobiti. Temeljni kapital tako je gotovo udvostručen u odnosu na 2011. i iznosi 290 milijuna kuna, priopćili su iz Podravke.

– Reinvestiranjem dobiti i planiranim investicijskim ciklusom stvaramo pretpostavke za daljnji rast Grupe Podravka, osobito na inozemnim tržištima – istaknuo je predsjednik uprave Zvonimir Mršić. Ta će odluka najvećoj hrvatskoj farmaceutskoj kompaniji, uz rast prodaje, stvoriti i dodatne uvjete za ulazak u najavljeni investicijski ciklus – gradnju dviju novih tvornica – polukrutih i tekućih te krutih oblika lijekova, koje će zapošljavati nekoliko stotina radnika. NO Podravke na posljednjoj je lanjskoj sjednici za te investicije, koje će se financirati vlastitim sredstvima te kreditima banaka, odobrio 390 milijuna kuna u trogodišnjem razdoblju. Radovi na izgradnji tvornica počet će u prvom kvartalu 2015., a trenutačno se ugovaraju glavni i izvedbeni projekti. Prema projekcijama budućih prodaja kapaciteti proizvodnje Belupa bit će gotovo udvostručeni. 

>> Agrokor Podravki prodao Piketu i Classic

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije