Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVO VIRTUALNO MJESTO OKUPLJANJA STRUČNJAKA

Platforma Health Hub bit će tvornica dobrih ideja u zdravstvenom biznisu

Anita Galić
Luka Stanzl/PIXSELL
01.09.2021.
u 23:20

Svrha je Health Huba prenijeti informacije i trendove u zdravstvu, rezultate istraživanja

Hrvatski zdravstveni sustav u jesen ulazi s novom web-platformom Health Hub, mjestom okupljanja ključnih dionika u zdravstvu i ostalim djelatnostima koje ga podupiru, centrom za plasman dobrih ideja, poslovnih projekata, javnih i privatnih inicijativa,  konstruktivnih rješenja.

Projekt je osmislila i ovih dana službeno pokrenula Anita Galić, stručnjakinja s bogatim iskustvom u području  zdravstvene politike, koja je sudjelovala u radu niza zdravstvenih i strukovnih organizacija te na brojnim javnozdravstvenim  projektima. Health Hub je mjesto na kojem želi iskoristiti sva ta znanja i iskustvo, a projekt je zaživio i puno prije službene prezentacije koja se očekuje u rujnu.

To svjedoči o velikoj potrebi sustava za konstruktivna rješenja u sustavu koji obično trpi velike javne kritike, ističe Galić.

E-recept je bio poticaj

– Ideja je bila stvoriti platformu koja će okupljati različite dionike u sustavu, stručnjake, tvrtke, organizacije iz Hrvatske i izvan naših  granica, koja će funkcionirati kao think tank, tvornica ideja, pokretač za konstruktivne, kreativne i moderne projekte i inicijative u  zdravstvu i zdravstvenoj industriji, pa i zdravstvenom turizmu. Istina je da zdravstveni sustav ima brojne probleme o kojima se puno  piše, no u sustavu imamo jako puno dobrih projekata po kojima smo poznati i u svijetu, te jako puno rješenja o kojima se još ne zna  dovoljno, a mogu uvelike pridonijeti jačanju sustava – ističe Anita Galić. Navodi primjere. Recimo, Hrvatska je prva zemlja u Europi  koja je uvela e-recept, također smo prvi u svijetu usred pandemije uveli screening raka pluća uz pomoć cloud tehnologije, sada nas  ugledne svjetske institucije promatraju i čekaju ishod. Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) voditelj je projekta za elektronički  imunizacijski karton za Europu.

– Takve priče trebaju biti poticaj za druge, projekti na koje možemo nasloniti neke druge kako bi između ostalog i poboljšali ishode  liječenja i ojačali prevenciju. Health Hub tako ima svrhu prenošenja najnovijih informacija i trendova, rezultata globalnih i europskih  istraživanja, praćenje javnog mišljenja o temama iz zdravstva...

Spajanje ideja i ulagača

Postavljen je na modelu business think  tanka s jasno definiranim ciljevima i održivim financiranjem iz svojih vlastitih aktivnosti, uz  moje inicijalno investiranje iz vjere i ljubavi prema ideji i projektu, nakon više od 15 godina rada u zdravstvu i zdravstvenoj industriji –  kaže Galić.

– Komercijalan je u smislu orijentacije na primjenu i promicanje integracije novih tehnologija, aktualiziranje suvremenih trendova  poput zelenog ili digitalnog poslovanja, mobiliziranje naše male poduzetničke scene i startupova da ponude globalnom tržištu neka  inovativna i konkurentna rješenja na području zdravstva, spajanje ideja i mogućih ulagača za izvrsne projekte – objašnjava osnivačica projekta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije