Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jedinstven događaj

Najugledniji stručnjaci iz područja medicine, znanosti i komunikacija okupljaju se na prvom Back Together Summitu

12.08.2021.
u 12:04

Predavači će na temelju svojeg iskustva i znanja, nastojati objasniti kako komunikacija medicinskih stručnjaka utječe na bolje razumijevanje zdravstvenih informacija i na kvalitetu zdravlja

Prvi put u Hrvatskoj, od 18. do 19. rujna ove godine, u Zagrebu će se održati potpuno besplatni dvodnevni zdravstveno komunikacijski summit , navodi se u priopćenju. 

Cilj summita je širu javnost, kroz multidisciplinarna online predavanja, uz 40 najuglednijih hrvatskih zdravstvenih, znanstvenih i komunikacijskih stručnjaka, informirati o trendovima iz područja znanosti i medicine, a sve s ciljem povećanja zdravstvene pismenosti i poboljšanja kvalitete života. Ovaj jedinstveni događaj plod je ideje specijalista radiologije, prvog hrvatskog doktora-influencera te Komunikatora 2020. godine prema izboru Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ), dr. Natka Becka.

“Na ideju o organizaciji ovakvog summita sa svojim sam timom došao s ciljem da stvorimo okruženje za zdravu i otvorenu komunikaciju. Okruženje u kojem se govori o važnim i zanimljivim temama iz područja medicine, znanosti i komunikacija, a koje će biti prvenstveno korisne, ali i zanimljive čitavoj zajednici. O brojnim temama razgovarat će se na interaktivan i edukativan način, a sve kako bi se one približile običnom čovjeku, onom koji nije iz medicinskih ili znanstvenih krugova”, najavljuje Beck, naglašavajući kako osjeća iznimnu odgovornost u želji da dokaže kako u hrvatskoj javnosti uistinu postoji želja i motivacija za učenjem i stjecanjem novih znanja. 

Predavači će na temelju svojeg iskustva i znanja, nastojati objasniti kako komunikacija medicinskih stručnjaka utječe na bolje razumijevanje zdravstvenih informacija i na kvalitetu zdravlja te kako komunikacija između liječnika i pacijenta utječe na veću suradljivost i bolje ishode liječenja. Uz to, na jednoj od mnogobrojnih panel rasprava bit će govora i o tome što smo naučili u periodu pandemije COVID-19, ali i o budućnosti medicine i što sve od nje možemo očekivati. Također, saznat ćemo i kako unaprijediti zdravlje naše djece, što nam poručuje naše mentalno zdravlje i kako se na pravi način, u izazovnim vremenima, brinuti o njemu. 

Svi će zainteresirani cjelokupni program ovogodišnjeg Back Together Summita moći pratiti potpuno besplatno i s bilo kojeg mjesta uz prethodnu registraciju putem linka na službenoj web stranici Back Together Summita. 

Sve pravovremene informacije o predavačima, organizatorima i sadržaju predstojećih edukacija i panel rasprava, osim na službenoj web stranici, pratite i na Facebook, Instagram i Linkedin profilu te tako sudjelujte u kreiranju novog kanala za bolju zdravstvenu komunikaciju u svim smjerovima, navodi se u priopćenju. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije