Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pčelarstvo

PIP gradi pogon u Pisarovini vrijedan 35 milijuna kuna

bracic
Anto Magzan/PIXSELL
09.03.2010.
u 15:49

Novi pogon od 4000 kvadrata bit će najmoderniji pogon u ovom dijelu Europe, kapaciteta više od 2000 tona pčelinjih proizvoda, većinom namijenjenih izvozu u Švicarsku, Italiju, Austriju, Švedsku, BiH, Francusku i Njemačku.

Vodeće mjesto na pčelarskom tržištu u regiji glavni je cilj tvrtke PIP, koja je ovih dana u završnim pripremama za početak gradnje proizvodnog pogona u Pisarovini vrijednog 35 milijuna kuna.

Novi pogon od 4000 četvornih metara bit će, ističu, tehnološki i funkcionalno najmoderniji pogon u ovom dijelu Europe, kapaciteta više od 2000 tona pčelinjih proizvoda, većinom namijenjenih izvozu u Švicarsku, Italiju, Austriju, Švedsku, BiH, Francusku i Njemačku. Broj zaposlenih povećat će se sa dosadašnjih 46 na 70 radnika, a u planu je i povećanje broja trenutačnih 600 kooperanata za trećinu, čime će se dostojno obilježiti i 20. obljetnica uspješnog poslovanja kompanije, koja je posljednjih godina iz obiteljskog hobija izrasla u jednu od najperspektivnijih pčelarskih tvrtki u regiji.

Inovativna tvrtka, u kojoj se kontinuirano ulaže u znanje i razvoj novih tehnologija te nove proizvode s višom dodanom vrijednosti, u Hrvatskoj drži 30 posto udjela na tržištu meda i ostalih pčelinjih proizvoda, a lider je i u opskrbi pčelara repromaterijalom.

U lanjskoj godini ostvaren je prihod od 29,9 milijuna kuna u odnosu na preklanjskih 24,1 milijun kuna, a u 2009. započete su i realizirane i neke značajne investicije od kojih je svakako preuzimanje većinskog udjela tvrtke Apiland u Vojvodini. Za kvalitetu proizvoda i inovativnost tvrtka je do sada osvojila čak 20 zlatnih i dvije srebrne medalje, a nedavno joj je dodijeljeno i priznanje Superbrands za PIP korporativni brend.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije