Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Pevec službeno postaje Pevex, mijenjaju i simbol tvrtke

Pevexu je u planu tvrtke da se do kraja 2020. godine promjene glavna obilježja na centrima.
13. veljače 2020. u 14:20 7 komentara 3268 prikaza
Pevex
Foto: Pevex
Pogledajte galeriju 1/4

Nakon četiri godine pod novom Upravom, tvrtka Pevec mijenja ime iz Peveca u Pevex, kao i svoj dosadašnji simbol tvrtke. 

Pevec TRGOVAČKI LANAC Pevec od četvrtka postaje Pevex

Kako navode u priopćenju, rezultat je to višegodišnje poslovne transformacije tvrtke kojom se okreću budućnosti, dok u korijenu novog imena žele zadržati i sve dosadašnje uspjehe koji su rezultat predanog i odgovornog rada cjelokupnog kolektiva. 

- Željeli smo, prije svega, suptilnu promjenu kojom dokazujemo da ne bježimo od svoje prošlosti već se jednostavno okrećemo budućnosti i mlađim generacijama, što dokazuje i slovo X u imenu. Korijen imena ostao je isti, a on simbolizira sve naše kolege, od kojih su neki s nama čak i dva desetljeća, kao i njihov predan rad zbog kojih Pevex ne bi bio ono što je danas. Ime je osnovno obilježje tvrtke, ali zaposlenici su oni koji jamče njen uspješan rast - izjavio je okupljenima predsjednik Uprave Peveca, Jurica Lovrinčević.

Kako navode, budući rad Pevex-a bazirat će se na razvoju trgovina manjeg formata, ali će zadržati i sve atribute po kojima je poznat – ostaje domaći, cjenovno pristupačni trgovački lanac sa širokim asortimanom proizvoda. 

Pevexu je u planu tvrtke da se do kraja 2020. godine promjene glavna obilježja na centrima.

Višnja i Zdravko Pevec 'NIJE MU DOBRO' Zdravko Pevec traži pomilovanje, supruga Višnja tvrdi: 'Njegovo zdravstveno stanje je koma'

- Posebno bismo izdvojili prodajni centar Jankomir, koji će se, osim veličinom, isticati i najširim asortimanom proizvoda te postati flagship centar, odnosno perjanica tvrtke Pevex. Prodajni centar Vinkovci, čije se otvorenje planira početkom rujna, biti će prvi izgrađeni centar spotpuno novim vizualnim identitetom - navode iz Pevexa, te napominju kako će redizajnirati i svoj klub vjernosti koji trenutno broji gotovo 500 tisuća vjernih kupaca. 

 Podsjetimo, u odnosu na 2015. godinu, zaključnu godinu poslovanja prethodnog vodstva tvrtke, ukupni prihodi Peveca porasli su za čak 65 posto, dok je neto dobit porasla za gotovo 480 posto. Uz to, tvrtka je u protekle četiri godine u vlasništvo preuzela devet postojećih prodajnih centara, otvorila sedam novih prodajnih centara te zaposlila gotovo 900 novih djelatnika. Ukupni prihodi tvrtke porasli su na 1,954 milijarde kuna dok je neto dobit porasla na 139,6 milijuna kuna u 2018. godini. 

Otkriva astrologinja
Nikada nisu zadovoljni: Ovi horoskopski znakovi prigovaraju i za najmanje sitnice
Sara Lončarić
DIZAJNERSKO IZDANJE UNIFORME
Neudobna poslovna odjeća stvar je prošlosti - 'feel good' je poslodavcima nova praksa
 • Avatar Čudomix
  Čudomix:

  Nije nešto originalno ali marketinški dobro, stariji kupci će i dalje govoriti Pevec a mlađi će brzo prihvatiti Pevex.

 • sicario22a:

  Pokvareni Pevec a sada pokvareni Pevex. U Puli samo neugodna iskustva kao kad mi je prodavač pobjegao dok sam išao tražiti kolica .

 • Marin_Sutalo:

  Naizgled mala promjena, ali veliki odmak od familije Pevec. Ima logike promjena imena. Vrlo brzo i kupci će se naviknuti na Pevex...