Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Više od 80% glasova za novo financiranje Fortenova grupe

Zaključenje procesa refinanciranja bit će dovršeno do kraja kolovoza, priopćili su iz Fortenova grupe
26. srpnja 2019. u 18:16 3 komentara 388 prikaza
Weber i Peruško
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Imatelji depozitarnih potvrda kompanije Fortenova Group STAK Stichting jučer su na Glavnoj skupštini održanoj u Amsterdamu s više od 80% glasova dali podršku novom aranžmanu za financiranje Fortenova grupe, kojemu je svrha refinancirati Ugovor o financiranju s prvenstvom naplate od 8. lipnja 2017.

Vinka plus najveći nasad u Hrvatskoj U voćnjaku Borinci prva berba malina – bit će ih i za izvoz

Novo financiranje strukturirano je kao četverogodišnja obveznica u iznosu do 1,2 milijarde eura s kamatnom stopom od 7,3% plus EURIBOR, uz donju granicu od 1%, a financiranje predvodi tvrtka HPS Investment Partners. Zaključenje procesa refinanciranja bit će dovršeno do kraja kolovoza, priopćili su iz Fortenova grupe.

Andrej Plenković i Zdravko Marić o novim poreznim reformama PROMJENE PDV na pripremu hrane pada na 13%, poseban porez na slatke sokove

– Rezultat glasanja pokazuje da je velika većina naših dioničara prepoznala važnost novog financiranja za Fortenova grupu u smislu osiguravanja srednjoročne financijske stabilnosti, kao i dugoročne održivosti, rasta i razvoja kompanije – rekao je glavni izvršni direktor Fabris Peruško, zahvalivši svima koji su bili uključeni u postizanje tog ključnog događaja u procesu refinanciranja. Ističe da je Fortenova sada usredotočena na zaključenje transakcije, nakon čega ulazi u novu fazu poslovanja, kad će joj fokus biti na povećanju profitabilnosti, poboljšanju učinka i stvaranju dodatne vrijednosti za sve dionike.

Dijana Zadravec
U RATU S KOLEGAMA
Tko je Dijana Zadravec, liječnica zbog koje se trese hrvatsko zdravstvo
dr.sc. Mario Bagat
ISTRAŽILI SMO
Zašto je bitno da znate razlike između dopunskog i dodatnog osiguranja
  • antonelić:

    još jedan veliki uspjeh grupe borg ... napiće se krvi na mrtvoj kobili ...

  • ObrenM:

    Odvratna lisicja lica.

  • gorankrmpotić:

    Polazeći od činjenice da su u proteklih sedam godina kamate na kredite imale silazan trend te da su današnji vlasnici Fortenova Grupe prvoklasne financijske institucije postavlja se pitanje zašto su neke od njih jeftinije posuđivale novac Ivici Todoriću nego što ... prikaži još! to danas čine svom uvaženom glavnom izvršnom direktoru Fabris Perušku